FOTO: Maestrul Sabin Păuța, cel mai mare muzician român în viață: ,,M-am întors și sunt acasă!”

1000x100 (5)

Muzicianul, originar din Reșița, a primit astăzi titlul de cetățean de onoare al județului Caraș-Severin. Acesta a fost extrem de emoționat și le-a povestit consilierilor județeni, aproximativ o jumătate de oră, cât de bine este să te întorci acasă după ce ai uimit o lume întreagă cu talentul tău.

Extrem de modest, la fel ca de obicei, maestrul Sabin Păuța a zâmbit ușor atunci când a intrat în sală, în aplauzele aleșilor județeni, dar nu numai. Înmânarea oficială a diplomei de cetățean de onoare a avut loc astăzi, într-un cadru festiv, după ce în urmă cu câteva luni, la inițiativa consilierului județean Olga Bittermann (PP-DD), aleșii au aprobat acordarea distincției.

CITEȘTE ȘI: Sabin Păuța și Mircea Eliade, singurii români din cartea „10.000 de americani notabili”!  

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Acțiunea de astăzi a început cu un laudatio al unui alt maestru bănățean, dirijorul Teodor Nicoară. Acesta a povestit cât de importantă și de marcantă este cariera muzicianului reșițean, care a uimit întreg mapamondul cu talentul său de compozitor.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157649769668356″]

 ,,Sunt emoționat, copleșit! E greu să fii împărat la tine în sat și asta se întâmplă după ce umbli prin toată lumea și m-am întors de acolo de unde am plecat. Am fost foarte bucuros să fiu recunoscut de bănățenii mei, oamenii pe care i-am regăsit aici. Am mai luat premii multe în lumea asta, dar acesta este cred că este cel mai mare pentru că e dat de oamenii tăi cu care ai crescut și în locurile în care ai crescut. M-am întors și sunt acasă aici, la Reșița!, a declarat astăzi maestrul Sabin Păuța, după ce a primit titlul de cetățean de onoare al județului Caraș-Severin.

INTERVIU: Cum a cucerit America maestrul Sabin Păuța?

Și oficialii județeni s-au simțit la fel de onorați că au avut ocazia să ofere distincția unei personalități marcante a culturii românești. ,,A fost o plăcere și o onoare pentru Consiliul Județean ca astăzi, decembrie, în luna în care pe pământ se naște Isus Hristos să putem să oferim titlul de cetățean de onoare uneia dintre personalitățile marcante ale culturii române, domnului Sabin Păuța, un mare om de muzică, un mare muzician, și cred că se cuvine să spun ceea ce prietenul domniei sale, care a rostit acel laudatio, maestrul Teodor Nicoară, unul dintre cei mai mari dirijori pe care i-a avut Banatul și România, a spus despre Sabin Păuța că este probabil cel mai mare muzician român în viață”, a concluzionat Sorin Frunzăverde, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin.

VEZI ȘI: Reșițeanul Sabin Păuța i-a pregătit ca muzicieni pe membrii trupei Roșu și Negru

banner 970 x 250