Studenții au adunat peste 60.000 de lei pentru construirea Clinicii Nera!

explo 1000x200

Studenţii Universităţii ,,Eftimie Murgu” din Reşiţa,  împreună cu colegii de la Liga Studenţilor şi cu ceilalţi parteneri au urmărit prin proiectul caritabil „Suflet pentru suflet” să susţină terminarea construirii primei clinici de recuperare oncologică din România, Nera, unde fiecare bolnav va fi îngrijit fără discriminare, oferindu-i-se asistenţă medicală, socială şi spirituală.

Spectacolul s-a desfăşurat pe data de 15 decembrie, la Sala Polivalentă din Reşiţa, unde aproape 2.000 de oameni au răspuns pozitiv apelului lansat de viitorii asistenți sociali ai județului Caraș-Severin.  Conferinţa de anul acesta, intitulată ,,Sănătatea, suferinţa şi sufletul poporului român”, susţinută de maestrul Dan Puric, a dăruit un moment unic şi special comunităţii locale în semn de recunoştinţă şi apreciere.

,,Toţi oamenii cu suflet au fost prezenţi la o seară caritabilă, prin care s-a urmărit realizarea unui serviciu crucial pe care nimeni nu-l oferă în România. S-au strâns 60.100 Ron cu ajutorul dumneavoastră, pentru o cauză mai mult decât nobilă şi ne bucurăm că astfel vor putea fi sprijiniţi în viitor toţi cei care sunt diagnosticaţi cu o boală terminală. Mulţumim Consiliului Judeţean Caraş-Severin pentru implicarea în reuşita acestui proiect, tuturor instituţiilor, ONG-urilor, societăţilor comerciale care ne-au fost aproape şi nu în ultimul rând publicului spectator care a dat dovadă de solidaritate”, a spus conf.  univ. dr. Lavinia Popp, unul dintre organizatorii acțiunii, care a ținut să îi felicite pe toți cărășenii cu suflet care s-au implicat activ în susținerea cauzei studenților.

,,Maestrul Dan Puric a reuşit un lucru extraordinar, a ajutat la câştigarea bătăliei împotriva indiferenţei, care în anumite momente ale campaniei noastre umanitare părea pierdută. Dan Puric a făcut să bată la unison inimile a peste 2.100 de români, cu toţii fiind învăluiţi de o putere şi o dorinţă infinită de a face bine”, a concluzionat Lavinia Popp.

Partenerii Universităţii ,,Eftimie Murgu” din Reşiţa în acţiunea filantropică au fost: Consiliul Judeţean Caraş-Severin, Episcopia Caransebeşului, Colegiul Naţional al Asistenţilor Sociali din România, Rotary Club Reşiţa, European Transport Logistics, Centrul Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog, Lions Onix Reşiţa, SC Trans-Protector SRL, SC Caraş SA, Inspectoratul Şcolar Judeţean Caraş-Severin, Teatrul de Vest Reşiţa, Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Caraş-Severin, Asociaţia Wold Teach, Asociaţia de Binefacere Pro Vitam, Muzeul Banatului Montan, SC Dia Termo Instal Vest SRL și Printtec SRL Reşiţa. Studenții reșițeni au ținut să îi amintească pe toți, întrucât s-au comportat ca un partener adevărat și au ajutat la reușita acțiunii și strângerea celor peste 60.000 de lei care vor contribui la construirea Clinicii Nera.