FOTO. „Leul” și-a arătat și fața de învingător: SCM Timișoara a trecut la scor de SCMU Craiova

publicitate in ziar Casa Auto Timisoara

Baschetbaliștii de la SCM Timișoara s-au impus cu 84-73 în meciul cu SCMU Craiova, după o dominare mai mult decât categorică a elevilor lui Dragan Petricevic. „Leii” din Banat au început meciul foarte bine, iar apoi, oltenii nu au mai avut cum să-i oprească, după un meci în care alb-violeții au fost mereu la conducere.

Timișoara a intrat bine în meci, în contrast cu jocul oltenilor. Craiova a suferit grav la precizia aruncărilor, dar și la recuperările defensive și ofensive, aproape inexistente în primul sfert. După primele zece minute, scorul a fost de 22-13, iar în sfertul doi, bănățenii au apăsat și mai tare pe pedala de accelerație și au reușit să intre la vestiare cu 48-27. Oaspeții și-au revenit în sfertul trei, încheiat cu 60-51, iar în „decisiv” au ajuns până la 60-56. Mai mult de atât nu au putut să se apropie, deoarece timișorenii și-au revenit după ce au avut minute bune în care au ratat aruncările la coș.

Cel mai bun marcator al gazdelor a fost Sherwood Brown, cu 18 puncte, urmat de Pesakovic, cu 15, Mirkovic, cu 14, Franklin, cu 12, Gorgemans, cu 11, Komatina, cu 6, Dragoste, cu 4, Lazar și Abu Tier, fiecare cu 2 puncte. Cel mai bun marcator al oltenilor a fost Pratt, cu 17 puncte.

Dragan Petricevic a fost realist și a recunoscut că echipa sa a câștigat și pe fondul unei evoluții foarte slabe a Craiovei. „Cine se aștepta ca după 20 de puncte diferență la pauză, noi să mergem spre 30 sau mai mult împotriva unei echipe cum este Craiova înseamnă că nu urmărește campionatul intern. Craiova este o echipă foarte bună. Noi, pe fondul unor ratări atunci când am avut situația deschisă, am omis să jucăm apărare după aceea. După fiecare ratare am primit un coș rapid și cu viteza mult mai mare decât noi executam atacuri, Craiova a revenit și a avut niște procentaje în sfertul trei excepționale de 3 puncte. Noi totuși am crezut în victoria noastră. Una peste alta, am condus meciul. Consider că trebuie să vorbim despre două lucruri: că victoria e meritată și că mai este de muncit. Bineînțeles că mai este de muncit, e abia a doua etapă. Felicitări echipei, am jucat o apărare foarte bună în primele două sferturi. Exact cum am uitat înfrângerea grea din prima etapă, așa vom uita și victoria asta. Vom reveni miercuri la antrenamente și ne vom pregăti pentru următorul meci. Noi avem de jucat 14 finale, pentru că indiferent ce faci de-a lungul sezonului, se contabilizează doar primele șase locuri, ceea ce mi se pare complet greșit, pentru că baschet se joacă în grupa 7-12. În condițiile în care trei echipe sunt peste nivelul campionatului, mă refer la nivel de loturi, Cluj, Sibiu și Craiova, mai sunt cinci echipe foarte echilibrate care sunt la bătaie pentru încă trei locuri”, a precizat Dragan Petricevic.

Antrenorul oaspeților, Aco Todorov, a spus că echipa sa a început neglijent meciul pentru că au crezut că va fi un joc ușor, deoarece în prima etapă, timișorenii au pierdut clar cu Piteștiul. „Felicit adversarul pentru victorie pentru că au arătat o prestație foarte diferită astăzi în prima repriză față de ceea ce am văzut etapa trecută. Am vorbit acum cu antrenorul și cred că acel meci a decis deznodământul aceluia. După ce am văzut cum Piteștiul a condus aici cu 30 de puncte, am crezut că vom veni și noi și vom avea un meci ușor, mai ales că am câștigat șapte din ultimele opt meciuri. Din acest motiv am făcut o primă repriză groaznică, când ne-au ucis în toate segmentele jocului. Apoi a fost o a doua repriză mult mai bună. Am avut șansa să ne apropiem, am ratat un lay-up, am ratat niște libere, ei au marcat de la 3 puncte. O diferență de 11 puncte arată diferența realistă din acest meci. Trebuie să ținem cont că Timișoara e o echipă bună și ce s-a întâmplat în prima etapă cu Piteștiul a fost doar o seară proastă, la fel ca prima noastră repriză. Au un antrenor din primii trei în România, nu o spun ca să îi jignesc pe ceilalți. Îl respect foarte mult pe Dragan și pentru ce a făcut aici. E etapa a doua, mai e mult de jucat. Sunt sigur că vom avea alte 12 meciuri grele, la fel ca Timișoara. Ne focusăm pe obiectivul nostru, să câștigăm ceva anul acesta. Baschetul e un sport al ocaziilor, dacă le ratezi pe ale tale, adversarul nu va rata încontinuu. Am avut multe mingi pierdute. Am câștigat repriza a doua cu 10 puncte, dar a fost insuficient”, a spus antrenorul oltenilor.

Alb-violeții au aflat și cu cine dau piept în turul II al Cupei României. În 27 noiembrie, acasă, timișorenii au meci cu CSM Galați, iar în 4 decembrie se va juca returul, în Moldova. SCM Timișoara va avea, după două jocuri acasă, și o prima deplasare. Partida de pe terenul celor de la Steaua București se va juca lunea viitoare, de la ora 18.00.