Piaţa muncii se extinde tot mai mult în Caraş-Severin. Investitorii de peste graniţele ţării au pus ochii pe un nou teren de pe malul Dunării, pe care vor să dezvolte o afacere similară cu cea a lui Delphi.
Locuitorii din Moldova Nouă vor avea parte de o nouă sursă de venit. Asta, pentru că investiţiile private au cunoscut un avânt ieșit din comun în ultima perioadă de timp pe malul stâng al Dunării. De data aceasta, printr-un nou proiect, irlandezii au găsit soluţii pentru a-şi mări încasările, dar şi numărul locurilor de muncă. Deşi în prezent îşi desfăşoară activitatea în fostul Club al copiilor din oraş cu aproximativ 30 de angajaţi, „sora geamănă” a companiei Delphi, societatea Arantronic din Moldova Nouă, urmăreşte să îşi dezvolte producţia. Firma de cabluri se va muta într-un loc nou, mult mai spaţios. Pentru ca lucrurile să iasă bine atât pentru investitor, cât şi pentru zona oraşului, administraţia locală a ajuns la un comun acord cu managerul societăţii.
„Firma Arantronic îşi va muta sediul în clădirile vechi de pe vremea lui Ceaușescu, aflate lângă cimitirul din Moldova Veche. Bineînţeles că va trebui să investească nişte bani în construcţie, însă noi ne bucurăm pentru acest nou pas, pentru că astfel investitorul nu va părăsi oraşul, vor intra bani la bugetul local şi vom reuşi să obţinem noi locuri de muncă, dar şi să aranjăm puţin acea zonă”, a precizat primarul Matei Lupu.
CITEŞTE ŞI:Controverse privind Fabrica Delphi!
Compania din Moldova Nouă speră că, odată cu reabilitarea noului spaţiu şi începerea activităţii, va prelua mai multe contracte, mâna de lucru fiind mult mai ieftină decât în Cehia, ,,ţara mamă” a societăţii. Oamenii din Clisură privesc acest nou proiect ca pe o investiţie foarte bună pentru oraş. ,,Ca oricare altă investiţie şi aceasta este binevenită. Cred că va duce la o concurenţă salarială între cele două companii cu acelaşi statut, în sensul că Delphi va fi obligată să ridice salariile ca să nu plece oamenii spre Arantronic, iar aceasta, la rândul ei, să ofere salarii mai mari angajaţilor. În orice caz, este o idee bună”, a declarat un localnic din Moldova Nouă.
Fiind vorba de o investiţie foarte mare, finalizarea acestui proiect necesită timp, însă cert este că potenţialul zonei va creşte cu ajutorul acesteia.
CITEŞTE ŞI:Italienii vor să-și pună amprenta pe agricultura de la malul Dunării