FOTO Inspirație direct de la idoli! Talentații juniori din sportul timișean, premiați de mari campioni olimpici

Micuții care practică sportul din județul Timiș au fost reuniți marți seara la un eveniment în premieră, Gala Excelenței Bănățene, unde au avut ocazia să fie premiați de mari campioni olimpici. Totul se întâmplă în cadrul caravanei naționale, ”Născut pentru sport”, care a adus la Timișoara nume precum  Alina Dumitru, Simona Amânar, Elisabeta Lipă sau Simona Gherman, pentru un eveniment la care au fost premiați peste 400 de copii și sportivi.

Alina Dumitru, campioana olimpică de judo, a venit să acorde un premiu. Doar că nu l-a înmânat ea, ci chiar băiețelul ei. ”Vrem să oferim un trofeu cuiva. Va fi prezent cel mic să ofere acest trofeu. Sper să nu aibă emoții și să-l ofere așa cum trebuie și să-i prelungească drumul în carieră, să ajungă o mare campioană. E o gală pentru viitori campioni, pe care cu toții ni-i dorim. Să avem din nou rezultatele acelea frumoase, să ne bucurăm cu toții de ele. Sperăm ca de aici din sală să vedem unul dintre ei pe podiumurile marilor competiții”, a punctat Alina Dumitru.

Simona Amânar s-a stabilit în Timișoara după ce a câștigat o vitrină de medalii în gimnastică. Fosta sportivă crede că tehnologia modernă utilizată în exces e un impediment pentru performanță. ”Le doresc sănătate, și putere de muncă. În spatele acestor rezultate pe care noi le-am avut există foarte multe muncă. Ceea ce ne dorim pentru ei este să lase deoparte telefoanele și tabletele și să ajungă acolo unde își doresc. Toți cei care sunt aici, sunt aici pentru că își doresc să urce pe cea mai înaltă treaptă a podiumului. Ne dorim ca sportul românesc să aibă în continuare rezultate, pentru ca această gală minunată Născut pentru sport să fie un model pentru cei din sală și să urce pe cea mai înaltă treaptă a podiumului”, a punctat Amânar.

Elisabeta Lipă este cu siguranță unul dintre cei mai mari sportivi ai României. Ajunsă președinte al Federației Române de Canotaj, Lipă spune că cei mici au nevoie de modele pentru a performa. ”Este un proiect frumos un proiect îndrăzneț, care îndeamnă copiii la mișcare, îndeamnă copiii către sportul de înaltă performanță. Ei au nevoie și de modele, pentru că în seara asta vor fi premiați cei mai buni sportivi de înaltă performanță ai județului Timiș. Drept dovadă, noi suntem alături de ei să-i premiem, să-i încurajăm, să le spunem că viața este foarte frumoasă atunci când ajungi în grădina marii performanțe și merită toate sacrificiile să le faci ca să ajungi pe cea mai înaltă treaptă a podiumului olimpic”, spune Lipă.

1000x100 casa brutarului

Simona Gherman, campioana olimpică la spadă cu echipa României, crede că micuții sportivi trebuie lăsați să utilizeze și telefoanele și tabletele. ”De abia încep performanța, să se bucure de fiecare zi în sala de antrenament. Să o ia pas cu pas, performanța vine mai târziu. Să aibă răbdare. Să creadă în ei, doar crezând în ei vor putea ajunge la înalta performanța. Trebuie să avem răbdare cu tineretul din ziua de azi, și cu siguranță îi vom avea la viitoare ediție a Jocurilor Olimpice. Trebuie să facem un compromis, să le mai dăm timp și de o tabletă. Acestea sunt vremurile, trebuie să ne adaptăm și să nu fim nici noi foarte stricți, dar sportul să rămână o prioritate”, a punctat Gherman.