FOTO: Inovaţie completă într-o şcoală din Clisura Dunării!

explo 1000x200

Deşi a fost reabilitată în urmă cu aproximativ doi ani, o instituţie de învăţământ de pe malul fluviului a primit în ultimele trei luni de un aspect deosebit, după model european. Valoarea lucrărilor se ridică la 20.000 de lei.

Tomislav Popovici, coregraful trupei „Tommyland” din Moldova Nouă, echipă care a încântat juriul de la „Românii au talent” cu cele mai originale idei, şi al Ansamblului „Sveti Nikola” din Radimna, îşi aduce tot mai mult contribuţia în dezvoltarea comunităţilor din Clisură. Dovada stă şi transformarea Şcolii Gimnaziale „Atanasie Cojocaru” din comuna Pojejena, al cărei director este, într-una dintre cele mai frumoase, dotate şi îndrăgite instituţii de învăţământ din zonă. Prin diferite activităţi, imaginaţie şi prin investiţia măruntă realizată inteligent de către acesta, şcoala în care învaţă peste 100 de elevi a primit raze de culoare, transformându-se într-o casă pentru cei mici şi ridicându-se la un nivel mult mai înalt.

Fiind complet albă în interior, ne-am dorit să aducem culoare în toate încăperile instituţiei. Astfel, toate clasele au fost cosmetizate cu ajutorul meu, al diriginţilor şi, bineînţeles, al copiilor, care s-au implicat foarte activ în înfrumuseţarea lor. Au pictat pereţii, i-au palmat, au fost aduse de acasă lucruri vechi care au fost modernizate la orele de lucru manual. Pe jos, pe gresie, acum sunt modele de tălpi în fiecare culoar care duce la fiecare clasă. Este ceva deosebit, pentru că atât părinţii, cât şi cadrele didactice ştiu clasa după culorile tălpilor”, a declarat profesor Tomislav Popovici, directorul şcolii gimnaziale din Pojejena.

[slickr-flickr search=”sets” set=” 72157638007819983″]

Pentru a-i încânta şi mai mult pe elevi, conducerea a iniţiat şi un concurs. „În fiecare lună clasele intră în concurs şi primesc câte un premiu, un calculator, televizor, modemuri sau alegerea de a instala adaptoare wireless în toată şcoala. Copiii sunt încântaţi de idee, pentru că fiecare clasă se luptă pentru a câştiga un premiu: cel pentru cea mai frumoasă clasă, cea mai frumoasă pictură sau cea mai inovativă idee”, a adăugat Tomislav Popovici.

Şi asta nu e tot. Elevii se pot bucura şi de modelul european în care pot rămâne să îşi facă temele la şcoală, după cursuri, cu profesorul de serviciu, lucru care îi ajută foarte mult. De asemenea, a fost înfiinţat un ansamblu de dansuri populare al instituţiei de învăţământ, „Viitorul”, în care copiii merg cu drag să înveţe obiceiurile tradiţionale. Cât pentru documentare, cei mici pot studia oricând au nevoie într-o sală de calculatoare, iar pentru sport, aceştia se pot dezlănţui, în sezonul rece, într-o sală de clasă special amenajată pentru astfel de activităţi.

Lucrurile nu se vor opri aici pentru reprezentanţii Şcolii Gimnaziale „Atanasie Cojocaru” din Pojejena. „Începând cu anul viitor vom avea, de asemenea, un semn distinctiv, un fel de eşarfă cu un ecuson, ceea ce înseamnă că din 1 ianuarie 2014 fiecare elev va veni obligatoriu în uniforme şi cu acest ecuson. Hotărârea a fost luată împreună cu Consiliul Părinţilor”, mai susţine directorul instituţiei de învăţământ. Întreaga investiţie realizată în şcoală ajunge la aproximativ 20.000 de lei, 99% fiind de la sponsori.

banner 970 x 250