FOTO. Informatica, succes în meciul care era odată finala campionatului de futsal!

Informatica Timișoara a câștigat cu 5-2 acasă, în meciul cu Autobergamo Deva, un derbi care pe vremea când cele două echipe aveau un buget mai bun, era finala Ligii I de futsal. Timișorenii au dominat destul de clar meciul, iar adversarul a putut spera la revenire doar câteva clipe.

Informatica l-a utilizat și pe spaniolul Juan Montero, jucător spaniol adus după ce campionatul a început. Partida a fost echilibrată, dar gazdele au spart gheața cu golul din minutul 14, marcat de Darius Nastai. Chiar înainte de pauză, Juan Montero a marcat pentru 2-0. La reluarea jocului, Iulian Cojocaru, proaspăt întors de la naționala Moldovei, a marcat și el în minutul 24. S-a ajuns rapid la 4-0, după un autogol al lui Iago Otero și de aici Deva a riscat să joace fără portar. Cu jucător de câmp în plus, Autobergamo a redus diferența la 4-2, după reușitele lui Sasse și Toader. Informatica a dat însă „lovitura de grație” în minutul 32, golul lui Milovac.

Victor Hugo Costa spune că se aștepta ca echipa sa să joace atât de bine. „A fost un meci foarte greu. Se știe, Timișoara cu Deva e un derbi. Am pregătit meciul timp de două săptămâni și le-am zis că dacă vom respecta ce am pregătit, vom lua cele 3 puncte. Mă bucur pentru jucători și public. Putem juca mai bine, dar avem doar trei săptămâni de pregătire împreună. Sperăm să creștem de la săptămână la săptămână. Nu mai putem aduce alți jucători până în iarnă, avem cinci străini. Mă gândesc la grupul pe care îl am. Cred că azi noi am jucat foarte bine, nu ei rău. A fost o surpriză pentru mulți, dar pentru mine nu. Am avut azi patru greșeli pentru că aveam o singură rezervă, iar ei aveau nouă”, a precizat tehnicianul timișorenilor.

Adrian Moț a punctat că Deva suferă prin prisma tinereții lotului. „Nu sunt mulțumit nici de rezultat, nu am cum să fiu, dar nici de joc. Trebuie să învățăm din înfrângeri, așa cum trebuie să învățăm și din victorii. Eu cred că cu muncă zi de zi putem să facem jocuri mai bune decât cel de astăzi. Eu cred că e o lipsă de maturitate care contează la noi. Avem o echipă foarte tânără, cu jucători, majoritatea de 19-20 de ani, și cred că la golul 2 ne-am inhibat puțin. A fost un gol neașteptat, venit pe un fond de joc bun. De acolo eu cred că din acel moment ne-am rupt puțin capul. Eu sunt principalul vinovat pentru că nu am știut să-i aduc la cel mai bun nivel astăzi, astfel încât să obținem un rezultat bun, iar ei trebuie să muncească în continuare, să lase capul în jos și de aici să creștem”, a spus antrenorul Devei.

Informatica are meci din nou duminică, de la ora 15.00, la Cluj.