Mândria bocşenilor a mai crescut niţel după ce sportul local a fost aşezat acolo unde îi este locul. Autorităţile împreună cu sute de cetăţeni au marcat astăzi, la Casa Orăşenească de Cultură, împlinirea a 85 de ani de existenţă a Asociaţei Sportive Metalul Bocşa.
Oficialii Oraşului Bocşa au participat astăzi la una dintre cele mai frumoase manifestări organizate până acum. De ziua Arhanghelilor Mihail şi Gavril aceştia şi-au omagiat fostele şi actualele glorii sportive ale localităţii. Şi cum momentul era cel mai potrivit, nu au stat pe gânduri şi au lansat singura carte dedicată sportului bocşean, intitulată „Frumoşii nebuni ai Bocşei”, scrisă de Titus Suciu şi Vasile Bogdan. Cartea cuprinde, printre altele, interviuri cu nume mari ale sportului local, naţional şi internaţional. De altfel, mulţi dintre campioni şi-au făcut simţită prezenţa la eveniment. Este vorba despre Dorinel Munteanu, omul care deţine recordul selecţiilor la Echipa naţională de fotbal a României, Francisc Vaştag, multiplu campion la box, Constantin Gruescu, campion naţional şi european la box şi participant la două olimpiade, Ştefan Nyari, vicepreşedintele Federaţiei Române de Badminton, Ion Mocanu, campion balcanic la box, Vasile Chiriac şi Virgil Sârbu, campioni naţionali la box, Ion Mureşan, campion naţional la lupte. Cel mai în vârstă sportiv care a participat la manifestare este Ştefan Bezdan de 91 de ani, cel care a fost în două lagăre de concentrare, în Germania şi în Rusia, şi a jucat pentru reprezentativa Republicii Populare Române tocmai într-un lagăr rusesc.
„Prin această manifestare am putut aduce o minimă bucurie pe feţele oamenilor care de-a lungul timpului au dus peste hotare numele oraşului Bocşa. A fost o acţiune mult aşteptată de toţi sportivii localităţii şi a ieşit aşa cum ne-am dorit. Mă bucur foarte mult că am avut onoarea de a sprijini această lansare a cărţii şi, totodată, le mulţumesc campionilor pentru prezenţă”, a declarat primarul Eugen Cismăneanţu pentru Express de Banat.
[slickr-flickr search=”sets” set=” 72157637449335485″]
Sufletul evenimentului de astăzi a fost domnul Vili Hanco, cel care a strâns în jurul său cât mai multe persoane din sportul bocşean, cel care a contribuit practic la realizarea cărţii adunând, de-a lungul timpului, nenumărate informaţii despre campionii bocşeni şi cărăşeni, dar şi cel care a fost ,cu mulţi ani în urmă, fotbalist la pitici, la juniori, la echipa de seniori Metalul Bocşa, mai târziu şi antrenor.
„Sunt mare iubitor de sport şi mă bucur foarte mult că a apărut această carte, într-un fel, datorită mie, pentru că m-am implicat şi mi-am rugat prietenii să o tipărească. Am intervenit la scrierea acestei cărţi cu o serie de informaţii şi fotografii adunate de la sportivii noştri. Mai am şi alte perspective despre care pot să scriu multe, pentru că am trecut prin foarte multe. Pentru viitor voi mai pregăti manuscrise care vor putea fi tipărite de iubitorii sportului, pentru că eu am deja o vârstă înaintată şi nu mai pot”, a explicat foarte emoţionat Vili Hanco, în vârstă de 75 de ani.
[slickr-flickr search=”sets” set=” 72157637450866353″]
Întreg evenimentul a fost prezentat de Ioan Liuţ, directorul Casei Orăşeneşti de Cultură Bocşa, care a ştiut să puncteze cum nu se poate mai bine fiecare moment al acţiunii: „Ţin să le mulţumesc tuturor acelora care ne-au fost alături la această manifestare dedicată sportului bocşean. O mare contribuţie la acţiune a avut-o şi domnul Vili Hanco, cel care a rămas angrenat în acest fenomen al sportului bocşean, chiar dacă starea de sănătate a domniei sale nu este una care să-i permită să fie ca în tinereţe. Cu toate acestea, el a fost cel care i-a strâns în jurul său pe toţi cei care au avut ceva de spus în această mişcare sportivă bocşeană”.
Campionii sportivi din Bocşa au fost premiaţi la finalul manifestării cu câte o carte şi o diplomă de excelenţă din partea organizatorilor: Primăria şi Consiliul Local Bocşa şi Casa Orăşenească de Cultură Bocşa.
Senatorul PNL Marcel Vela a transmis un mesaj ferm înainte de căderea cortinei peste campania electorală a alegerilor prezidențiale de duminică: Votați cu cel mai serios, pregătit, înțelept și...
„Ciucă nu are experiența și maturitatea politică a lui Ludovic Orban”
1989 în memoria colectivă. Dezbateri internaționale, la Timișoara
Hurduzeu: Marcel Ciolacu, prietenul puternic al cărășenilor la Cotroceni
Informaţiile publicate de expressdebanat.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Vezi termeni și condițiiTel./Fax: 0355.429.481
WhatsApp: 0723.101.061
contact@expressdebanat.ro
publicitate@expressdebanat.ro
Reșița, Str. Făgărașului Nr. 10
Toate drepturile rezervate. © 2024 Express de Banat. ISSN 2248 – 1281
Oare de ce nu se spune niciun cuvant despre Directorul VICTOR CREANGA, cel mai mare catalizator al sportului din Bocsa. Decat sa vad primarul Bocsei “defiland“ in mai toate imaginile ar fi fost de preferat macar o imagine, una singura, cu cei doi autori ai cartii cu nominalizarea lor in dedesubtul fotografiei! Oare daca la Resita va apare o carte asemanatoare scrisa de Frunzaverde si Stepanescu, cate poze vei face Vesna la lansare cu cei doi?
Titus Suciu, unul dintre autorii monografiei sportului bocsan. Oare fotografia lui nu era mai reprezentativa decat o banala minge de fotbal?