FOTO Încă o casă donată de mitropolitul Banatului unei familii sărace, cu 11 copii

ips1
Cuib de vise 1000x100

Un nou gest demn de toată lauda a fost făcut de mitropolitul Banatului. ÎPS Ioan Selejan a mai donat o casă unei familii sărace, din județul Timiș, cu 11 copii, la sfârșitul săptămânii trecute.

Mitropolitul Banatului continuă să sară în sprijinul celor nevoiași. Arhiepiscopia Timișoarei anunță că, la sfârșitul săptămânii trecute, ÎPS Ioan Selejan a donat o casă în localitatea Sacoșul Turcesc, care a fost special cumpărată pentru o familie sărmană, cu 11 copii, din Chevereșu Mare.

Această gospodărie a fost achiziționată prin implicarea directă a Înaltpreasfinției Sale, sprijinit de fundația „Filantropia” și de credincioși cu suflet bun din eparhia noastră. Familia care primește această donație, locuia în Chevereșu Mare, în condiții insalubre, fără a avea utilități, fiind practic la mila consătenilor, tatăl copiilor lucrând cu ziua pentru câștigarea existenței. De acum înainte părinții și copiii lor se vor bucura de o casă trainică, cu anexe și grădină și vor avea, în continuare, sprijinul Centrului eparhial și al parohiei Sacoșu Turcesc. De asemenea, copiii au posibilitatea de a frecventa cursurile Școlii gimnaziale din localitate”, a informat Arhiepiscopia Timișoarei.

is2

Totodată, mitropolitul Banatului a donat familiei și o icoană a Maicii Domnului, care să le poarte de grijă. De asemenea, au fost aduse și alimente necesare acestei familii sărace.

publicitate si promovare in ziar

Părinții mărturisesc că prezența în mijlocul lor a Părintelui Mitropolit le oferă o nădejde că nu sunt singuri, și că vor fi ajutați și pe mai departe, dacă aceștia își vor educa copiii, ducându-i la grădinița și școala din localitate. Prin această faptă creștinească, Părintele Mitropolit Ioan continuă seria donațiilor de case către familiile nevoiașe din județul nostru, începută în urmă cu aproape șapte ani, fiind un exemplu demn de urmat pentru toți clericii și credincioșii Bisericii noastre”, a transmis Arhiepiscopia Timișoarei.

ips4

ips3

publicitate banner website comunitatetm 1000 x 100 px final 01