FOTO. „Îmbracă” un nuc și o salcie de pe malul Begăi din Timișoara. Apelul comunității „Podul de Poveste”

crosetam povesti si poduri (4)

Echipa proiectului de înfrumusețare a Parcului Uzinei de Apă din Timișoara, „Podul de Poveste”,  face apel către comunitate în vederea colectării de materiale uzate, pentru decorarea a doi copaci. 

Proiectul „Podul de Poveste” intră într-o nouă etapă, aceea de „îmbrăcare” a doi copaci aflați de o parte și de alta a podului, un nuc și o salcie, în fâșii de materiale textile, astfel încât să se creeze o conexiune între cele două maluri ale râului Bega. Scopul principal este coagularea comunității în jurul Parcului Uzinei de Apă din Timișoara și implicarea acesteia în activități creative.

Astfel, în concordanță cu una dintre ideile proiectului, de reutilizare creativă a materialelor textile, echipa „Podului de Poveste” se adresează din nou comunității, făcând un apel la colectarea de materiale uzate pentru decorarea celor doi copaci.

crosetam povesti si poduri (3)

„A venit toamna, acoperă-mi inima cu ceva, / Cu umbra unui copac sau mai bine cu umbra ta” – Îndemnul lui Nichita Stănescu, atât de autentic şi natural rămâne valabil în fiecare toamnă, când nevoia de acoperire, protecţie şi iubire este amplificată. Cu atât mai mult acum, când conexiunea umană este umbrită de o situație cu totul atipică la nivel local şi global. Pentru că suntem o comunitate creativă, dorim să suplinim această lipsă de conexiune fizică şi să creăm o conexiune socială într-un mod subtil şi neaşteptat. Invităm timișorenii să-şi arate solidaritatea prin gesturi simbolice de învelire a doi copaci, aflați de o parte şi alta a Begăi.”, a transmis coordonatoarea proiectului, artista Livia Mateiaș, în apelul adresat comunității.

crosetam povesti si poduri (7)

În proiect vor fi folosite materiale uzate: tricouri, cearceafuri sau alte tipuri de textile. Echipa „Podul de Poveste” vă invită să le transformați în panglici, pe care să le împletiți și să le legați pe tulpina nucului şi salciei aflate în imediata vecinătate a podului de la Uzina de Apă.

livia

„Dacă doriți să vă cunoaștem faceți o fotografie când montați panglicile pe copăcei, iar apoi postați imaginea și dați tag paginii Croșetăm povești și poduri. Noi am dat deja startul şi veți recunoaşte cei doi copaci de îndată ce ajungeți la Podul de Poveste.  Acesta va căpăta în curând haine de toamnă, croşetate cu multă îndemânare şi bucurie în comunitate. Menționăm că până în prezent s-au croşetat aproximativ 270 de metri de benzi colorate, care urmează să îmbrace podul”, a mai spus Livia.

crosetam povesti si poduri (1)

La inițiativa echipei creative „Croșetăm povești și poduri” și finanțat prin „Fondul pentru un viitor mai bun în comunități Timișoara”, proiectul „Podul de Poveste” a debutat în luna iulie, în Parcul Uzinei de Apă, cu workshop-uri de pictură, croșetat, fotografie, ukulele, întâlniri de autocunoaștere și dezvoltare personală, întâlniri dedicate mișcării prin dans, meditație Qigong.

crosetam povesti si poduri (8)

Pe parcursul celor trei luni, echipa proiectului, formată din artiști și oameni creativi din sectorul cultural, alături de numeroși voluntari inimoși, s-au întâlnit în mod regulat în Parcul Uzinei, la podul pietonal, pentru a croșeta „haine” colorate pentru barele și traversele metalice, curățându-le totodată de rugină și vopsindu-le, astfel încât să ofere la final o experiență de poveste trecătorilor.

Toate detaliile proiectului pot fi găsite la linkurile: https://crosetampovestisipoduri.tumblr.com/ și https://www.facebook.com/Crosetampovestisipoduri.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/