FOTO. GumBalkan – călătoria de „rable” din Cehia în Eibenthal

cehi gumbalkan (1)
1000x100 (1)

Dacă v-ați întâlnit astăzi, oriunde, pe drumuri bănățene, trecând prin Reșița sau prin sate până la Clisura Dunării, cu grupuri de turiști din Cehia, atunci trebuie să știți că ei sunt fie participanți la un autentic „raliu”, fie sunt însoțitori ai turiștilor.

GumBalkan, o comunitate a iubitorilor de natură și călătorii cu mașina din Ostrava-Cehia, a dat strigarea și s-au aliniat la start pentru o călătorie off-road, 70 de „rable”, adică niciuna cu valoarea mai mare de 1.000 de euro. Călătoria pe patru roți are valoare de anduranță, adică cine rezistă mai mult fără service și intervenția echipelor de suport.

Peste 300 de persoane s-au îmbarcat în mașini din mai multe localități ale Cehiei, pentru un traseu de peste 1.000 de kilometri trecând prin Slovacia, Ucraina și România.

cehi gumbalkan (2)

Destinația finală este localitatea cehească Eibenthal, acolo unde în această seară are loc un festival al berii și al preparatelor culinare cehești.

Acțiunea de la acest sfârșit de săptămână anticipează marele festival al cehilor organizat tradițional în luna august la Eibenthal, atunci când sunt așteptați să sosească în zonă peste 1.000 de cehi, alături de vedete din lumea muzicii și diverse alte persoane cu notorietate în societatea cehă. Călătoria va fi efectuată cu trenul până la Orșova, iar de acolo organizatorii pun la dispoziție diverse mijloace de transport pentru oaspeți.

expressheadergeneral (1)

Cehia,Eibenthal,călătoria,cehi,GumBalkan,FOTO.

Unul dintre reprezentanții comunității locale, fiu al satului care face să renască o comunitate și reușește să atragă cei mai mulți străini, Tiberiu Pospisil, spune că cehii sunt mari iubitori de natură și vin în mijlocul localităților cehești din România cu dorința de a afla povești despre oameni, locuri, tradiții, meșteșuguri, direct de la cei care le vorbesc limba dincolo de granițele țării lor.

cehi gumbalkan (4)

Sursa foto: Claudia Romana Rista sau Fata care gătește cu flori, aflată în cercetarea sa de antropologie culinară

CITEȘTE ȘI: Adrenalină la poale de munte! Parcul de aventură de la Nădrag se deschide din nou pentru turiști