Spitalul Județean de Urgență Reșița își găsește salvarea… la Biserică!

stancovici mitropolit

După ce a primit sprijin pentru reabilitarea Staționarului 2, Spitalul Județean de Urgență Reșița este ajutat acum și pentru redresarea financiară. Tot de către Biserică!

La Spitalul Județean de Urgență Reșița problemele sunt multe. Unele se rezolvă pentru că societatea a luat atitudine, în timp ce pentru altele se caută soluții. Din păcate, nu doar starea clădirilor reprezintă urgență, ci și datoriile care, se pare, ar depăși 20 de milioane de lei. În timp ce Consiliul Județean așteaptă să pice bani de undeva, oamenii de rând, din Caraș-Severin și nu numai, întind o mână de ajutor.

Managerul Alina Stancovici anunță că, după sprijinul pentru renovarea Staționarului 2, Mitropolia Banatului se implică acum și în redresarea situației financiare a instituției medicale. O vizită recentă la Mitropolie, alături de secretarul general adjunct al Guvernului, Bogdan Ghelbere, și de directorul medical al Spitalului Județean de Urgență Reșița, Emil Bunda, aduce speranță și la capitolul „reducerea datoriilor”. Cel puțin asta spune Alina Stancovici.

Vești bune s-ar părea că vin și pentru zona Almăjului. „A fost expusă situația financiară a spitalului, necesitatea dotării acestuia cu aparatură modernă pe secțiile în care există deficit în acest sens și dotarea Centrului Multifuncțional de Sănătate de la Bozovici cu o ambulanță care să deservească zona Țării Almăjului”, a transmis Alina Stancovici.

mitropolitul ioan al banatului

mitropolitul ioan al banatului