FOTO. Gregory Porter, câștigător a două premii Grammy, fără fițe la Reșița!

concert 7
explo 1000x200

Artistul american care i-a cântat reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii la Jubileul de Platină, câștigător a două premii Grammy, a dovedit aseară la Reșița că își merită locul în topul jazzului mondial. Pe lângă prestația artistică de înaltă ținută, Gregory Porter a petrecut minute bune la finalul spectacolului în mijlocul fanilor, dând autografe și făcând poze cu aceștia.

Pentru o seară, Reșița a devenit capitala jazzului mondial, iar concertul susținut de Gregory Porter în Centrul Civic va rămâne pentru multă vreme în memoria colectivă. Deschiderea evenimentului i-a aparținut reșițencei Natalia Chisăliță, care a impresionat publicul cu vocea sa. Acesteia i s-a alăturat ulterior și Dean Bowman, newyorkezul stabilit de ani buni la Reșița, finalist al emisiunii „Românii au talent”. Împreună au interpretat câteva coveruri celebre, prestația celor doi fiind aplaudată la scenă deschisă.

Mult așteptatul moment al serii, întâlnirea cu Gregory Porter, a început după ora 20.30, artistul alegând pentru deschiderea showului piesa „Holding On”, urmată de „On my way to Harlem” și „Mister Holland”. Din repertoriul pregătit de Porter pentru spectacolul de la Reșița, ultimul din cadrul turneului din acest an – susținut în 42 de țări, nu au lipsit nici celebrele „love songs”, precum „If love is overrated”, „Water under bridges” sau „Hey, Laura”.

Prin prestația de aseară, Gregory Porter a dovedit nu doar că își merită locul în topul jazzului mondial, ci și că este un artist care-și respectă publicul, la finalul recitalului acesta petrecând minute bune în compania fanilor, pentru autografe și fotografii. Iar reșițenii l-au răsplătit îndelung cu aplauze și cu un buchet de trandafiri galbeni, oferit chiar de fiica primarului Ioan Popa. Întrebat de expressdebanat.ro cum s-a simțit la Reșița, artistul a răspuns: „Excelent!”

concert 1

concert 3

concert 4

concert 8

concert 10

concert 5

concert 2

fani porter

fani porter 2