Se redeschide șantierul la Staționarul 3. Voluntarii se reîntorc la Spitalul Județean din Reșița!

stationar 3
casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

La aproape un an de când s-au încheiat lucrările de renovare și modernizare a Staționarului 3, cunoscut drept Spitalul TBC, se strigă din nou adunarea.

În septembrie 2021, cei aproape 4.000 de voluntari care au pus umărul timp de 100 de zile la modernizarea Staționarului 3 – corp aparținător Spitalului Județean de Urgență din Reșița – părăseau definitiv unitatea medicală, lăsând în urma lor 122 de încăperi igienizate și renovate. La acel moment, s-a intervenit cu lucrări pe toate cele trei etaje ale spitalului, banii pentru reparații venind, în mare parte, din donații și sponsorizări.

La aproape un an de la încheierea șantierului, voluntarii se reîntorc la Staționarul 3, pentru a interveni și la parterul imobilului, unde în 2021 s-au făcut lucrări doar la intrare.

Reșițeanca Lili Gherle, promotoarea campaniei „Adoptă un salon”, cea care la prima ediție din 2019 a mobilizat societatea civilă și a reușit să renoveze și Secția Cardiologie II, de la Staționarul 2, face din nou apel la populație și mediul de afaceri. Gherle, care între timp a pus bazele Asociației „Uniți Reușim”, unde este președinte, iar fostul director medical al Spitalului Județean, dr. Emil Bunda, și jurnalista Cornelia Dunăreanu sunt vicepreședinți, speră ca și de data aceasta societatea civilă să se mobilizeze și să doneze, după puteri, pentru a pune la punct și parterul Spitalului TBC.

De luni, 8 august, ne apucăm din nou de treabă la Staționarul 3. De această dată, la parter, unde anul trecut am făcut doar intrarea. Nevoile sunt mari și multe. Avem de schimbat 20 de geamuri mari și 15 mai mici, precum și 40 de uși. Este nevoie să schimbăm și țevile de apă, din care curge, la propriu, rugina, dar și să reparăm holurile și toate încăperile din zona de parter, precum și pereții care sunt scorojiți. Mai este nevoie de tarkett, dar și să intervenim cu lucrări la scara de incendiu, la farmacia spitalului, în Laboratorul de Radiologie, practic, peste tot, așa cum am făcut și în trecut. Vom avea de lucru, nu glumă, dar dacă nu am putut finaliza totul anul trecut, din lipsă de finanțare, dar și pentru că începuseră cazurile de COVID-19 să crească din nou, vom face acum. Și trebuie să reușim, pentru că știu că oamenii cu suflet mare ne vor sprijini. Nu o facem pentru noi, ci pentru toți cărășenii care, la un moment dat, vor intra pe ușile acestui spital.”, ne-a declarat Lili Gherle.

Reșițeanca se bazează din nou pe sprijinul voluntarilor, pe cei de la Crucea Roșie, pe echipa de la Centrul Universitar UBB Reșița, pe forțele Poliției, Jandarmeriei și Pompierilor, cei care au răspuns prezent și la edițiile precedente ale campaniei „Adoptă un salon”. În spate stau și ceilalți parteneri de nădejde, oameni de afaceri, societăți mai mari sau mai mici din Caraș-Severin și nu numai, precum și Episcopia Caransebeșului.

„Ca să putem începe lucrările de luni, am luat legătura cu firmele și oamenii de suflet care ne-au sprijinit și în trecut. Am primit OK-ul primarului din Bozovici, Adrian Stoicu, a primarului Bocșei, Mirel Pascu, precum și pe cel al partenerilor noștri de încredere, care știu că nu ne vor lăsa la greu. Dar cum prețurile materialelor de construcții au crescut exorbitant de mult, știu că nu va fi o lucrare ușoară. Îi rog, așadar, pe toți aceia care pot să ne sprijine, fie cu bani, fie cu materiale de construcții ori cu mână de lucru, care e la fel de importantă, să o facă, fără să mai stea pe gânduri, pentru că doar uniți reușim!”, a mai spus Lili Gherle.

promovare banner maxagro Muzeul TM

Donații se pot face în contul Asociației „Uniți Reușim”: RO37RZBR0000060023737955, deschis la Banca Raiffeisen.

stationar 3 poza 2

stationar 3 poza 4

stationar 3 poza 5

stationar 3 poza 7

stationar 3 poza 6

STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/