FOTO. Grădiniță modernă. Răsfăț în condiții decente pentru cei mai mici orăvițeni!

Adio, spații insalubre și ger în sălile de clasă! Preșcolarii Oraviței care învață la Grădinița cu Program Prelungit Numărul 1 au parte de condiții decente de studiu.

Din această săptămână, Oravița are o grădiniță care corespunde, în sfârșit, normelor de civilizație impuse de vremurile actuale. Dacă până la începerea anului școlar multe dintre spațiile unității de învățământ erau insalubre și adevărate depozite pentru lemne, aruncate la întâmplare, astăzi lucrurile s-au schimbat în totalitate. Practic, investițiile în grădiniță au fost demarate în urma alegerilor locale, dar lucrările s-au încheiat de abia în această săptămână. Grădinița cu Program Prelungit Numărul 1 are acum centrală proprie, sală multimedia, dar și un laborator ecumenic.

 „Acțiunea de renovare a început în urmă cu patru ani, când aici era dezastru. I-am explicat domnului primar că accept funcția de director doar dacă își dă concursul să rezolvăm ceva pentru grădiniță. Ne-am dorit foarte tare să punem centrală pentru că era foarte frig. Iarna aveam gheață pe dinăuntru la geamuri. Am avut marea șansă să o cunosc și pe doamna viceprimar, Lorena Ion, și să mă împrietenesc cu dânsa și, alături de domnul primar, am făcut o echipă adevărată”, a declarat Carmen Jurca, directorul instituției de învățământ, pentru Express de Banat.

Insalubrele holuri și debaraua sunt acum simple amintiri. Erau depozitate lemne peste tot pentru că ne încălzeam cu teracote și nu aveam unde să le depozităm. Era foarte frig iarna, iar uneori le spuneam părinților chiar să nu își aducă copiii la grădiniță pentru că nu aveai cum să stai aici. Am scos grămezi de gunoaie!”, spune directorul.  Reabilitarea este totală. În plus față de centrală, s-a reabilitat termic imobilul, s-au schimbat ușile interioare, s-a pus gresie pe holuri și în băi, s-a schimbat tencuiala și, integral, instalațiile sanitare. De asemenea, sălile de clasă s-au zugrăvit în totalitate. Întreaga investiție s-a realizat din bugetul local, cu sprijinul Primăriei și al Consiliului Local Oravița.

Deși o mare parte dintre lucrări a fost gata înainte de începerea anului școlar, inaugurarea oficială a spațiului a avut loc cu prilejul sărbătoririi Sfântului Dumitru. Asta, pentru că tradiția în oraș este ca fiecare instituție de învățământ să poarte un hram.

Grădinița PP1, cunoscută de orăvițeni sub numele de „Ciupercuța”, are opt săli de clasă și 150 de copii. O grupă funcționează cu program prelungit, iar restul cu program normal.

 

Comments

 1. […] Adio spații insalubre și ger în sălile de clasă! Preșcolarii Oraviței, care învață la Grădinița cu Program Prelungit Numărul 1, au parte de condiții decente de studiu. Din această săptămână, Oravița are o grădiniță care corespunde, în sfârșit normelor de civilizație impuse de vremurile actuale. Dacă până la începerea anului școlar multe dintre spațiile unității de învățământ erau insalubre și adevărate depozite pentru lemne, aruncate la întâmplare, astăzi, lucrurile s-au schimbat în totalitate. Practic, investițiile în grădiniță au fost demarate în urma alegerilor locale, dar lucrările s-au încheiat de abia în această săptămână. Grădinița cu Program Prelungit Numărul 1 are acum …mai multe stiri […]

 2. […] Din această săptămână, Oravița are o grădiniță care corespunde, în sfârșit normelor de civilizație impuse de vremurile actuale. Dacă până la începerea anului școlar multe dintre spațiile unității de învățământ erau insalubre și adevărate depozite pentru lemne, aruncate la întâmplare, astăzi, lucrurile s-au schimbat în totalitate. Practic, investițiile în grădiniță au fost demarate în urma alegerilor locale, dar lucrările s-au încheiat de abia în această săptămână. Grădinița cu Program Prelungit Numărul 1 are acum Sursă știre […]

 3. Kiler says:

  LA SARACIA SI MIZERIA DIN ORAVITA NE BUCURAM SI DACA SE PUNE UN BEC PE STARDA !

 4. Calin Oravita says:

  E asa incepe campania electorala !

 5. Calin Oravita says:

  Ce plm a sters propaganda PSD 2 mesaje !

 6. cismariu says:

  Ce sa pot spune mare realizare mai ales ca au participat si 3 -4 popi.

 7. UICHITU says:

  ASA-I NEA-KILEROSU! NUMAI CA BECU’ LUMINEAZA, NU SI DESTEAPTA MINTOSI CA MATALE!…APROPO,DACA DESTEPTII DIN ORAVITA AR LUMINA CA LICURICII, ORAVITA NOCTURNA AR FI CA LAS VEGASUL…IAR NEA MITICA DIN PRIMARIE, CA APIS DIN SCULA-RIE…CE ZICI?!

 8. UICHITU says:

  NU MAI ZICI NIMICA, TE-AI PRINS CAT ESTI DE BOU!!! KILEROSULE!!!

 9. uico esti cretin says:

  Uichitule toti desteptii de primari, inclusiv asta au avut si sugatori, inclusiv tu. Toti au furat, inclusiv asta si unii au lins niste blide, inclusiv tu. Noi nu punem botu la analfabet, ramai tu. Noua nu ne place cum arata oravita ca e o cocina, tu te simti bine. Iti dam laturi fiindca te multumesc si te satura

 10. a venit bursucul says:

  S-a dus la ai mici sa le spuna cum o sa bage gazul in oras. Nici macar copii n-au pus botul.