FOTO Focar de infecție într-o mare piață din Timișoara. După ce polițiștii locali au aplicat amenzi, zona a fost curățată

Polițiștii locali din Timișoara au descoperit un adevărat focar de infecție în Piața Badea Cârțan, pentru că locul în care se depozitau deșeuri nu era curățat. După ce oamenii legii au aplicat amenzi, societatea care administrează piața a salubrizat zona.

Poliția Locală Timișoara informează că astăzi a acționat în Piața Badea Cârțan, unde s-a constatat că există un adevărat focar de infecție, deoarece locul în care se depozitau deșeurile rezultate din activitatea desfășurată era nesalubrizat.

În urma verificărilor, oamenii legii au stabilit că responsabili pentru această situație sunt atât administratorul pieței, cât și societatea care administrează locația. În consecință, administratorul pieței a fost sancționat cu 600 lei, iar societatea Piețe SA a primit o amendă de 2.500 lei. De asemenea, polițiștii au dispus ca zona să fie curățată.

Prin urmare, conducerea Piețe SA a luat măsuri pentru a salubriza locul din Piața Badea Cârțan, în cursul zilei de astăzi, și a venit cu mai multe explicații cu privire la această situație.

Doresc să precizez că de la 1 iulie ne-am organizat propriul Serviciu de Curățenie în cadrul Piețe S.A., cu angajați proprii, din dorința de a face lucrurile mai bine și cu bani mai puțini, realizând astfel o economie la societate. Ca orice altă schimbare, este normal să creeze în primele zile unele disfuncționalități, mai ales că din raportările administratorilor de piață și a verificărilor în teren, în ultimele zile de activitate ale fostei societăți de curățenie, nu prea a mai existat activitate, rezultând astfel mari cantități de deșeuri. Problema la Badea Cârțan este una remediabilă într-un timp foarte scurt, astăzi fiind mobilizați mai mulți angajați la fața locului. În plus, echipa de întreținere a Piețe S.A. realizează în același timp lucrări de închidere suplimentară a spațiului destinat depozitarii deșeurilor, astfel încât să limităm cazurile în care gunoi menajer din alte surse decât Piața Badea Cârțan, să fie aruncat clandestin la această locație.”, a explicat Liviu Cocean, directorul Piețe SA.