„Carte de vizită” europeană din bani românești!

Malul fluviului din zona Moldova Nouă se află, în continuare, într-un amplu program de reabilitare. Finalizarea proiectului necesită timp, din cauza lipsei fondurilor care le dau mari bătăi de cap autorităţilor locale.

După ce s-a străduit să obțină finanțare printr-un proiect, iar rezultatele au fost în zadar, Primăria Moldova Nouă face tot posibilul să termine lucrările de reabilitare a falezei doar din banii bugetului local, lucru care, mai mult ca sigur, se va întâmpla într-un timp mai lung. Zona reprezentativă pentru oraşul de la malul Dunării îşi schimbă uşor, uşor, aspectul, în momentul de faţă lucrându-se la betonare pentru consolidarea malului. ,,Vreau neapărat să rezolvăm lucrările falezei, pentru că este o zonă foarte dragă mie, una foarte importantă pentru oraşul nostru. Ne-am chinuit cu proiecte, nu am reuşit să obţinem nicio finanţare şi ne-am hotărât să o facem din surse proprii. Evident că o să dureze mai mult, dar până la urmă va ieși ceva frumos”, a explicat primarul Matei Lupu.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157636049318096″]

Mobilier stradal pentru faleză

Reprezentanţii administraţiei locale speră ca în primăvara anului viitor să poată amenaja o parte din faleză pentru plimbările de seară, dar nu numai, ale cetăţenilor. ,,Dacă nu reuşim anul acesta să terminăm amenajarea malului, la anul sigur vom face aleile, am şi discutat cu un architect pentru a stabili cum să le facem: dale, asfalt, piatră concasată, să vedem cum dă mai bine. Va urma, bineînţeles, şi plantarea pomilor. Am luat legătura cu o firmă din Timișoara care se ocupă de astfel de lucruri, pentru a ne planta pomii cu garanție, cu tot ceea ce trebuie. Avem nevoie şi de echipament stradal. Trebuie cumpărate băncuţe frumoase, pentru că acestea de acum sunt făcute în urmă cu 10 ani tot de primărie şi arată jalnic. Vrem să poziţionăm şi stâlpii de iluminat public, pentru că am văzut că nu mai funcţionează”, a mai spus Lupu. Oficialii promit că faleza din Moldova Nouă se va îmbunătăţi în totalitate, mai mult ca sigur, însă în timp, pentru că totul depinde de banii pe care reuşesc să îi adune. ,,Dacă nu reuşim să prindem un proiect, eu zic că în doi ani de zile vom ajunge să transformăm zona respectivă, să o facem să arate foarte bine”, a concluzionat edilul-şef Matei Lupu.