Elevii de la Școala Gimnazială numărul 7 din Reșița marchează Săptămâna Alimentației Sănătoase. Acțiunea a ajuns la cea de a doua ediție și, deși este de abia la început, copiii sunt hotărâți să renunțe la mâncărurile dăunătoare, de tip fast food, măcar pentru o săptămână.
La activitățile dedicate Săptămânii Alimentației Sănătoase participă aproape toți elevii care iau parte la concursuri și cursuri speciale, susținute de medici. “Am inițiat un proiect la nivelul școlii, care se va derula pe parcursul întregii săptămâni. Prima întâlnire a fost uan deosebită, cu invitați din partea Direcției de Sănătate Publică, alături de medicul școlar. Proiectul are ca scop conștientizarea elevilor cu privire la importanța alimentației lor și vrem să-i atenționăm și asupra unor obiceiuri nesănătoase care există în comportamentul lor”, a declarat Cristina Ardelean, consilier educativ.
În proiect sunt implicați aproape toți copiii din școală. Ultima activitate va avea loc luni. Până atunci însă, în cadrul amplei manifestări vor fi organizate și activități sportive pentru că un stil de viață sănătos presupune și mișcare.
[slickr-flickr search=”sets” set=”72157631786049579″]
Fără fast food la școală
Elevii sunt de-a dreptul încântați de activitățile la care ei vor participa în această săptămână pentru că, spun ei, învață să mănânce cât mai sănătos, dar și care sunt alimentele de care ar trebui să se ferească pe viitor.
“Alimentele sănătoase pe care ar trebui să le consume orice copil trebuie să fie fructele, legumele și cerealele pentru că acestea stau la baza piramidei alimentației, eu cel puțin asta fac. În fiecare zi mănânc câte un fruct sau o legumă. Ca să fiu sănătos, mai fac și sport, dar cred că nu toți copiii fac același lucru. Sunt unii pe care nu îi interesează de viața lor”, a spus unul dintre elevii prezenți la acțiune.
“Pentru ca și organismul să fie sănătos, trebuie să ducem o viață sănătoasă, trebuie să consumăm fructe, legume, cereale și să nu depășim limita cu ciocolată sau fast food. Eu consum și fructe și legume, dar și dulciuri pentru că nu cred că nu există copii care să nu le consume”, a adăgat un alt elev.
“Am o alimentație destul de bună și fac foarte multe exerciții fizice. Astăzi la școală am învățat ce trebuie să mănânc și despre stilul de viață sănătos prin care trebuie să consumăm cât de multe fructe și legume și fast-food mai puțin”, este de părere un elev al Școlii Numărul 7 din Reșița.
Sport, pe lângă dietă
Pe lângă o alimentație corectă, cadrele didactice susțin că sănătos este și sportul, pe care orice copil ar trebui să-l practice încă de mic. „Noi încercăm să promovăm sportul cât mai mult. Este unul dintre lucrurile cele mai importante pentru organismul nostru. Facem foarte multe activități la nivelul școlii. Copiii noștri știu că ora de sport este importantă, astfel că la noi la școală sunt doar șase elevi care au scutire medicală. Cred că suntem singura școală din oraș cu atâția scutiți medical. Mai mult, la clasa pregătitoare sunt de părare că ar trebui să se dubleze orele de sport pentru că lor le este necesar acest lucru”, a declarat directorul Școlii Gimnaziale Numărul 7 din Reșița, Cristiana Schmaller, pentru „Express de Banat”.
Am inițiat un proiect la nivelul școlii, care se numește Săptămâna Alimentației Sănătoase”, Cristina Ardelean, consilier educativ