Aproximativ 100 de copii au participat la finalul săptămânii la festivalul interjudețean dedicat graiului și cântului bănățean.
Sala „Lira” a Liceului de Arte „Sabin Păuța” din Reșița a găzduit cea de-a XII-a ediție a Festivalului folcloric interjudețean pentru copii „Drag mi-i graiul bănățan!”. Organizat de Școala Gimnazială Nr. 7 din municipiul de pe Bârzava, cu largul concurs al președintelui Asociației Scriitorilor în Grai Bănățean, Dan Liuț, festivalul s-a adresat elevilor din ciclurile primar și gimnazial.
La cele două secțiuni ale concursului (recitare în grai bănățean și interpretare de melodii populare din Banat) s-au înscris aproape o sută de copii din 25 de unități școlare din județele Caraș-Severin și Timiș, atât din mediul rural, cât și din cel urban.
Festivalul se organizează în fiecare an în jurul datei de 9 mai, Ziua Europei, având ca scop conservarea și promovarea tradițiilor populare și păstrarea identității naționale prin poezie în grai bănățean, cântec, dans și port popular, dar și pentru a promova valorile naționale românești în contextul apartenenței la Uniunea Europeană.
„A fost o ediție excelentă, cu mulți copii talentați din întregul județ. Mulțumim colegilor profesori care i-au pregătit și părinților care au susținut participarea la festival! Mulțumesc, în mod special prietenilor noștri, Dan Liuț și Adriana Ponoran, doi profesioniști deosebiți și inimoși”, ne-a declarat prof. înv. primar Cristina Ardeleanu, coordonator proiecte în cadrul Școlii Gimnaziale Nr. 7 din Reșița.
Partenerii evenimentului au fost: Inspectoratul Școlar Județean Caraș-Severin, Casa Corpului Didactic Caraș-Severin, Asociația Scriitorilor în Grai Bănățean, Casa Orășenească de Cultură Bocșa și Liceul de Arte „Sabin Păuța” din Reșița.