Scena Teatrului de Vest din Reșița, rampă de lansare pentru viitorii actori

teatrul de vest
explo 1000x200

O idee mai veche a managerului Teatrului de Vest din Reșița, Florin Ionescu, a prins contur zilele trecute, după ce instituția condusă de acesta a încheiat un parteneriat cu Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca.

Florin Ionescu a anunțat că în urma încheierii unei colaborări cu prestigioasa universitate din Cluj, scena reșițeană, cu toată logistica ei, va fi pusă la dispoziția absolvenților de Teatru pentru susținerea examenelor de licență și masterat.

„Ce înseamnă acest parteneriat? Pe de-o parte, un spectacol foarte, foarte ieftin, adică fără onorarii plătite regizorilor, scenografilor, actorilor, cu decoruri minimale, pentru că în examenul de licență nu se fac decoruri somptuoase și scumpe, iar pe de altă parte, un ajutor dat tinerilor creatori la început de drum, cărora li se oferă șansa să-și expună spectacolul într-un teatru profesionist cu actori profesioniști, iar, în același timp, noi rămânem cu acel spectacol, pentru că el devine producție a teatrului nostru.”, a explicat Florin Ionescu.

Ionescu a mai precizat că trupa reșițeană de teatru devină tot mai vizibilă și mai apreciată pe plan național: „Teatrul din Reșița are, slavă Domnului, o trupă de tineri invidiată în țară. Am avut aici regizor, director de Teatru de la Târgoviște, care mi-a zis: «aveți acum cea mai bună trupă de tineri». Nu știu dacă este chiar 100% așa, pentru că am văzut de curând spectacolul «Opera de trei parale» a Teatrului Excelsior, și am rămas mut de uimire. Un spectacol minunat, pe care îmi doresc enorm să-l aducem la festivalul din toamnă”.