Start la doza 4! Unde se pot vaccina cărășenii?

covid 19 vaccination with vaccine bottle and syringe injection t
explo 1000x200

Astăzi s-a dat startul administrării celei de-a patra doze de vaccin anticoronavirus. În Caraș-Severin nu mai există niciun centru de vaccinare deschis, însă în județ sunt 15 medici de familie care administrează serul.

Cărășenii care doresc să se vaccineze pentru a patra oară împotriva COVID-19 se pot adresa numai celor 15 medici de familie care și-au dat acordul de a administra serul anticoronavirus în cabinetele lor.

medici de familie vaccinatori

Pot solicita vaccinarea cu doza a patra persoanele peste 18 ani care au fost vaccinate împotriva COVID-19 cu 3 doze de vaccin de tip ARN mesager sau cu o schemă care include AstraZeneca/Vaxzevria și vaccinuri de tip ARN mesager. Vaccinarea cu doza a patra se poate efectua la minimum 4 luni după efectuarea celei de-a treia doze.

Se recomandă efectuarea dozei a patra de vaccin în special persoanelor cu vârsta de peste 60 de ani.

Dovada vaccinării cu doza a patra va fi reprezentată de adeverința de vaccinare, generată din Registrul Electronic Național de Vaccinări, sau de certificatul digital.

Pentru persoanele care au primit două doze din vaccinul COVID-19 produs de Janssen – Johnson&Johnson sau o doză din acest vaccin și o doză de vaccin de tip ARN mesager Comirnaty – Pfizer BioNTech sau Spikevax – Moderna (cea de-a doua doză fiind doză de rapel-booster), nu există momentan dovezi științifice care să susțină administrarea unei doze de vaccin COVID-19 de tip ARN mesager după doza de rapel.

banner 970 x 250