FOTO. Drumul Timișoara-Moșnița Nouă, un infern pentru șoferi. Primarul Fritz, sesizat de vicepreședintele liberal al CJT

drum aglomerat mosnita

Vicepreședintele CJ Timiș, Alexandru Proteasa, îi cere primarului Timișoarei să regândească sensul giratoriu de pe Calea Buziașului, către Moșnița Nouă. Liberalul spune că traficul se blochează acolo în fiecare dimineață și seară, atunci când cei care locuiesc în comuna învecinată Timișoarei merg și vin de la serviciu. 

„Nervi, claxoane, noxe și timp pierdut. Așa arată diminețile celor care vin la serviciu sau își aduc copiii la școală din Moșnița Nouă, pe Calea Buziașului din Timișoara. Am extins drumul județean la patru benzi. Primăria a lărgit și ea segmentul de drum ce risca să gâtuiască traficul. Se circulă bine, chiar și înainte de închiderea totală a celor două șantiere, însă a mai rămas în picioare o singură «barieră» în calea unui trafic fluent: sensul giratoriu cu strada Siemens.”, spune vicepreședintele CJ Timiș, Alexandru Proteasa.

drum aglomerat mosnita4

leader board 728 x 90 px

drum aglomerat mosnita3

Potrivit lui, intersecția respectivă creează cozi de doi km aproape în fiecare dimineață, pe sensul de intrare în Timișoara, așa că i-a transmis lui Dominic Fritz o adresă prin care sesizează situația și îi propune regândirea intersecției, ca soluție pe termen mediu și lung.

„De asemenea, am solicitat Inspectoratului de Poliție Județean analizarea oportunității trimiterii de echipaje pentru dirijarea traficului, în zilele lucrătoare, în intervalul 07.00 – 09.00, ca intervenție rapidă, pe termen scurt.
Am speranța că există disponibilitate la nivelul primăriei pentru rezolvarea problemei. În plus, noi, la CJ, vom susține cu toată deschiderea orice demers în această direcție.”, a concluzionat Alexandru Proteasa.