FOTO. Dominic Fritz cere Gărzii de Mediu să se sesizeze cu privire la bomba ecologică de pe terenul Colterm

picnic iulius1000x100

Candidatul USR PLUS la Primăria Timișoara cere inspectorilor Gărzii de Mediu să se sesizeze de urgență și să verifice cum a ajuns terenul societății de termoficare Colterm din sudul Timișoarei o rampă de gunoi ilegală. Dominic Fritz spune că a primit mai multe imagini de la timișoreni care surprind bomba ecologică. 

În imagini se văd grămezi de moloz, cabluri tăiate și resturi de pavaj de la lucrările din centrul orașului, un pericol major pentru locuitorii din zonă, susține Dominic Fritz. Transportul acestor tipuri de deșeuri în zonă ar fi ilegal, întrucât terenul nu are aviz pentru conservarea mediului, așa că gunoaiele sunt pur și simplu abandonate pe terenul societății Colterm.

„Directorul Colterm este trezorierul PNL Timișoara. (…) Cer Gărzii de Mediu să se sesizeze de urgență și să verifice situația de la Colterm CET Sud. Cer Conducerii Colterm să explice cum a ajuns terenul CET Sud să devină o rampă de gunoi ilegală. Deși este o cerință legală, primăria nu s-a preocupat de amenajarea unui centru de colectare a deșeurilor din construcții. Nefăcând asta, primăria depozitează ilegal pe acest teren gunoaiele și resturile cu care rămâne. Practic, ascundem mizeria după gard, departe de ochii timișorenilor.”, precizează Dominic Fritz.

leader board 728 x 90 px

Candidatul USR PLUS la Primăria Timișoara invocă un articol din Legea serviciului de salubrizare a localităților, potrivit căruia „depozitarea deșeurilor municipale și a celor asimilabile acestora este permisă numai în locuri speciale […] și numai după obținerea acordurilor și avizelor prevăzute de legislația privind protecția și conservarea mediului, igiena și sănătatea populației.” În plus, Fritz susține că normele în vigoare cu privire la regimul deșeurilor obligă autoritățile ca, până în 2020, 70% din deșeurile din construcții să fie valorificate.

În programul de guvernare locală lansat duminică, Dominic Fritz se angajează ca, în cazul în care ajunge primar, să transforme Colterm într-o companie care să aibă ca domeniu principal de activitate producerea de energie electrică în sistem de cogenerare sau trigenerare; în plus, ar urma să fie și producătoare de energie termică.

Citește și Dominic Fritz și-a lansat programul de guvernare locală