Cornel Sămărtinean (PMP): „Deciziile luate la București întârzie să influențeze în bine viața oamenilor. Acum vin la CJT”

Parlamentarul candidat al Mișcării Populare la președinția Consiliului Județean Timiș explică într-o scrisoare deschisă adresată potențialilor alegători motivul pentru care ar fi dispus să renunțe la fotoliul de deputat și să se reîntoarcă în Timișoara. 

Cornel Sămărtinean își începe scrisoarea deschisă cu apelativul Dragul meu prieten”. El se adresează timișenilor cărora le cere votul la alegerile locale din 27 septembrie. Parlamentarul invocă activitatea sa din Legislativ și susține că nu este un deputat anonim, însă: Timp de 8 ani m-am luptat pentru Timiș în Camera Deputaților, dar deciziile luate acolo, la București, întârzie nepermis de mult să influențeze în bine viața oamenilor din teritoriu. Acum vreau să schimb asta. Cum? Simplu. Acum vin la Consiliul Județean.”, scrie Sămărtinean în documentul public.

PMP-istul își ia angajamentul, în fața potențialilor alegători, să desecretizeze toate contractele de achiziții și să afișeze pe site-ul CJT toate plățile și toate veniturile angajaților. „Noi, cei din PMP, vom trata banii publici ca și când ar fi banii familiei sau banii unei firme. Tu la tine acasă sau în firma ta niciodată nu vei plăti mult mai mult decât prețul pieței pentru un produs sau un serviciu, așa cum se întâmplă de cele mai multe ori acum în Timiș.”, argumentează candidatul.

Sămărtinean spune că acum CJ Timiș nu are specialiști care să scrie proiecte în baza cărora să fie accesați bani europeni, așa că face un scop din a construi o echipă de profesioniști care să atragă aceste sume. De asemenea, promite să transforme infrastructura județului, iar un procent de 75% din buget să fie direcționat către investiții în rețele de apă, canal, gaze naturale și asfalt. Sămărtinean vorbește și de inițierea unui program de stimulare a tinerilor profesori de a se stabili la sat, oferindu-le teren pentru case și scutiri de la plata unor impozite dascălilor titulari.