„Nu sunt ahtiat după funcţia de primar! Dar după 30 ani, cetăţenii din Moldova Nouă pot avea un edil din rândurile lor”

În ciuda faptului că Partidul Verde reprezintă un partid mic comparativ cu celelalte formațiuni ale spectrului politic din Moldova Nouă, liderul verzilor, Eugen Băleanu, și unul dintre aspiranții la fotoliul de primar are convingerea că poate răzbi în bătălia electorală din 27 septembrie. Omul de afaceri și-a dat seama, în cele din urmă, că e mai bine să intri în luptă pe cont propriu.

Deși nu este prima dată când Eugen Băleanu intră în cursa pentru scaunul de edil-șef, totuși acesta se arată mulțumit de maniera în care a evoluat și a reușit să se mențină în sondaje formațiunea politică pe care o conduce, o primă dovadă în acest sens fiind prezența Partidului Verde în Consiliul Local de-a lungul ultimilor opt ani. Mai mult decât atât, ținând cont de încercările de a-l scoate din competiția electorală pe edilul-șef în exercițiu, Adrian Torma, acest lucru este văzut drept un avantaj de către Băleanu, pe lângă întărirea forțelor echipei care îi este alături, cetățenii din Moldova Nouă având acum ocazia de a-i acorda votul de încredere unui om a cărui viziune nu are nimic de-a face cu fosta clasă politică.

„Conduc un partid mic, dar care a fost prezent permanent, timp de opt ani, în Consiliul Local. Am avut un procent de 15% la nivel local. Pentru mine a fost o surpriză să obțin 15% cu un partid necunoscut. Să-l ții în 10-12% e o performanță. Vom crește și datorită acestor probleme (cazul Torma). Probabil vom câștiga și bătălia pentru fotoliul de primar. În partidele mari se poate întâmpla să ajungă oricine la 360°. Eu nu sunt ahtiat după funcția de primar. Dacă cetățenii vor vrea, pentru prima dată, după 30 de ani, la Moldova Nouă ar avea un primar din rândurile lor, fără legătură cu fosta clasă politică”, a scos în evidenţă politicianul.

Adio pactului politic PV-PNL

Cu toate că nu a înțeles motivul/motivele pentru care adversarul său liberal, Ion Chisăliță, a spus „pas” ideii de coaliție, liderul verzilor din orașul de la Dunăre preferă să lupte pentru reușita echipei care îl înconjoară decât să facă și munca altora, lipsa implicării constante fiind caracteristică partidelor puternice, care mizează doar pe brand.

„Eu am dorit această alianță. Am muncit pentru ea cel puțin doi ani. Eu am muncit, nu Ion Chisăliță. În politică, alianțele pe care le faci în 24 de ore pot să moară în BEC. De ce să facă alianță cu verzii la Moldova Nouă în condițiile în care am cerut, e adevărat, anumite drepturi? Nu e un sfârșit de lume pentru că noi am reușit să ne punem în funcțiune. Dovadă că eu am avut dreptate, Chisăliță, nu. Dacă noi aveam alianță, acum numai era nevoie de campanie electorală. Pe viitor trebuie să fiu mai atent, să nu mai fiu atât de euforic atunci când îmi doresc ceva. Cu alianțele e greu și mai ales când vrei să faci o alianță cu oameni grei, din partide mari. Ei vor să primească mult și să ofere puțin”, a mai atras atenţia Eugen Băleanu.

(E)