Polițiste, antreprenoare sau doctorițe. Chiar dacă au meserii cu totul diferite, doamnele care participă anual la Women Rally au în comun pasiunea pentru șofat. Așa că intră în competiție cu drag pentru a-și demonstra abilitățile la volanul mașinii personale.
Aproape 50 de femei din toată țara s-au adunat, la sfârșitul săptămânii, la Timișoara ca să participe la Women Rally 2022. Evenimentul vine să le încurajeze pe doamne să își testeze abilitățile la volanul mașinii pe care o conduc în trafic zi cu zi.
Se spune că o pasiune nu are nevoie de motivații și explicații și poate chiar așa și este. Cristiana a venit din Sfântu Gheorghe la Timișoara pentru Women Rally. La 30 de ani, Cristiana este polițist de intervenție și este la a cincea participare în competiție.
„Pasiunea a apărut transmisă de anturaj. Am fost încurajată de alte persoane să merg și am încercat. Prima dată am fost la Alba Iulia și de atunci am încercat să fiu o prezență constantă la fiecare eveniment. E adrenalina în primul rând, faptul că ieși din monotonie. E spargerea barierelor despre faptul că femeile nu ar ști să conducă. Anul acesta intru în competiție cu mașina cu care îmi duc și fetița la școală, dar având în vedere că Women Rally e mai mult despre îndemânare decât despre viteză, vreau să văd cum se manifestă mașina mea, pentru că în trafic știți și voi cum e, e mai dificil decât pe un circuit închis.”, a spus Cristiana.
Atât de mult îi place șofatul, încât Cristiana a finalizat și o școală de pilotaj și intenționează să participe în campionate de raliu ca pilot profesionist. Ea povestește cât de mult o ajută pasiunea în profesie.
CITEȘTE ȘI: Îndrăznețe și pasionate, doamnele au dat startul festiv al Women Rally 2022
„Lucrez pe teren, sunt polițist de ordine publică, la intervenții și mi-a prins foarte bine participarea mea la campionat pentru că noi avem momente critice în care trebuie să ajungem foarte repede la un eveniment și atunci și-a spus cuvântul experiența. Fac echipă cu un bărbat coleg și un cățel. De multe ori, colegul meu se ține bine și zice «nu așa». Dar întotdeauna am ajuns în siguranță, nu am avut evenimente nici la locul de muncă, nici în plan personal, la campionat nici atât și atunci e încurajator să particip.”, a mai spus tânăra polițistă.
Rodica este la prima participare în Timișoara la Women Rally. Este din Mediaș și în viața de zi cu zi confecționează produse handmade.
„Cred că fiecare femeie care știe ce înseamnă mașină și volan are pasiune pentru așa ceva și cred că fiecare ne-am dori măcar odată să ajungem să participăm la un concurs. Și e minunat. Cu toate că mi-am luat carnetul destul de târziu, nu la 18 ani cum face toate lumea, am făcut din asta o pasiune. Chiar îmi place să conduc și mă relaxează. Am venit cu soțul meu, mă susține. Obligatoriu. Sunt chiar norocoasă să am parte de familia care mă susține în tot ce fac, inclusiv în participarea la acest concurs.”, a povestit Rodica.
Pentru Anita Luminița Nișu este a treia participare la Women Rally. Timișoreanca administrează o firmă de construcții.
„De mică am avut pasiunea asta, am început pe la 12 ani să învăț să conduc, nu pe drumuri publice. Celor care nu am reușit să ne transformăm pasiunea în profesie, Women Rally ne dă posibilitatea să mergem într-o competiție care ne gratifică personal, mai ales că suntem femei și se zice că femeile au probleme mari în a domestici câteva tone, dar nu e chiar așa. Femeile știu să conducă, știu să își pună bine măiestria și pe patru roți în competiții. Sunt administrator la o firmă de construcții, iar șofatul a rămas o pasiune. În tinerețe, de obicei, femeile se ocupă de copii, casă, nu neapărat să mânuiască un volan, mai ales în competiții de domeniul acesta. Este o oportunitate să spunem lumii că nu suntem doar femei de casă, să zicem așa.”, a spus Anita.
Iar fondatoarea proiectului Woman Rally, pasionată de motorsport, este medic stomatologic de profesie. Laura Savu a practicat kartingul de performanță încă din copilărie și a participat la numeroase concursuri de automobilism.