PNL văzut ca un „animal”. Ce spune Alin Nica despre cei care au ales să părăsească partidul?

alin nica
untitled design set 970x90 px

La 147 de ani de la înființarea Partidului Național Liberal, Alin Nica, președintele PNL Timiș, a făcut o succintă caracterizare a formațiunii politice în care se află de 18 ani. Liberalul a vorbit și despre cei care au ales să părăsească partidul sau au fost trași pe linie moartă în PNL, inclusiv foști lideri la nivel național. În context, Alin Nica a comparat PNL cu un „animal” care simte când are o boală și încearcă să se vindece. 

„De-a lungul celor 18 ani de membru în PNL, am fost supărat pe oameni, pe situații din PNL, dar niciodată pe partid. Și acest lucru pentru că întotdeauna în PNL m-am ancorat în principii, în modelele pe care PNL-ul ni le-a oferit și asta m-a făcut să trec peste anumite nemulțumiri de moment.”, a spus Alin Nica, președintele PNL Timiș.

Întrebat, în contextul declarației sale, despre foști lideri liberali care au ales să părăsească partidul, cum e Ludovic Orban sau Călin Popescu Tăriceanu, fie Valeriu Stoica sau Crin Antonescu, ambii o prezență publică extrem de rară, Alin Nica a spus:

„Situația în care se găsește fiecare persoană ține de opțiunea personală a fiecăruia dintre ei. Partidul Național Liberal e un organism viu care evoluează, e un partid în evoluție, de asta a rezistat 147 de ani și de multe ori persoanele nu țin ritmul cu evoluția pe care partidul și societatea o au. Și atunci, evident că se pot găsi în afara partidului în anumite momente, în anumite situații. Oamenii greșesc, iar PNL, l-am mai comparat o dată, e un animal care simte întotdeauna atunci când are o boală și încearcă să se vindece, înseamnă să elimine disfuncționalitățile astfel încât să supraviețuiască și să fie în ton cu vremurile.”, a comentat Alin Nica.