Marius Damian susține turismul românesc! „Alegeți Caraș-Severinul pentru petrecerea concediului!”

Deputatul Marius Damian militează pentru petrecerea concediilor în România și, de ce nu, chiar în Caraș-Severin. Parlamentarul face apel la cei care doresc să se relaxeze în locuri unice să aleagă frumusețile de neuitat ale județului.

România este țara care beneficiază cu adevărat de potențial turistic, deși nu se află printre principalele destinații turistice din Europa, atunci când vine vorba de programarea concediului. Mai mult de 50% dintre români preferă oricare altă destinație din Europa, în detrimentul României. Deputatul Marius Damian consideră că acest lucru se întâmplă nu pentru că nu ar exista locuri deosebite în țara noastră, ci pentru că nu sunt destul de promovate, comparativ cu destinațiile turistice din afara României.

„Se apropie perioada concediilor, tichetele de vacanță au ajuns deja în posesia românilor, și poate mulți dintre români știu deja unde doresc să se relaxeze, iar dacă încă nu s-au gândit la acest lucru, aș dori să îi invit la un popas prin județul din care provin, Caraș-Severin, și doresc să le fac cunoscute doar câteva locuri minunate ce se află pe meleagurile Carașului”, este mesajul lui Marius Damian, pe care l-a adresat colegilor parlamentari într-una dintre ședințe.

Pe drumul care urcă către Munții Semenic, trecem prin stațiunea Văliug – Crivaia, una dintre cele mai frumoase stațiuni turistice din Munții Banatului, unde cei care trec pe aici se pot bucura de un peisaj mirific, plimbări cu barca și chiar ski nautic pentru cei care preferă o doză de adrenalină. Triunghiul format de lacurile de acumulare Trei Ape, Gozna si Secu, reprezintă un element care nu poate trece neobservat.

Un alt loc deosebit se află în Defileul Dunării, numit Cazanele Dunării, aproape de locul unde fluviul intră pe teritoriul României. Aici veți vedea cea mai înaltă sculptură în piatră din Europa, Chipul lui Decebal. Un monument al naturii deosebit este Sfinxul Bănățean, în aria comunei Topleț.

Nu pot să nu menționez și stațiunea Muntele Mic, care merită vizitată nu doar iarna, ci și vara.

Pentru cei pasionați de istorie și arheologie, în apropierea localității Anina, avem Peștera cu Oase, locul unde s-au descoperit cele mai vechi fosile osoase din Europa.

Cei pasionați de drumeții sunt invitați pe traseele din parcul național Cheile Nerei-Beușnița, care cuprinde obiective precum: Lacul Dracului, faimoasele cascade ale Beușniței, lacul Ochiul Beiului, Cascada Bigăr.

Vă invit să descoperiți și zona Barajului/Lacului Poiana Rusca, o destinație de vacanță unde veți descoperi obiceiurile și tradițiile bănățenilor de la munte. La baza munților Almăjului, în Valea Almăjului, se află Parcul cu Mori de Apă, construit la începutul secolului XX și în prezent considerat monument istoric.

Orașul Băile Herculane și împrejurimile sale reprezintă de asemenea o zonă plină de obiective turistice, fiind și cea mai veche stațiune turistică din țară.

Lista monumentelor istorice este lungă și le putem găsi în numeroase localități din județul Caraș-Severin: Reșița, Caransebeș, Bocșa, Moldova Nouă, Oravița, Oțelu Roșu, Mehadia, Pojejena, Bozovici, Teregova, Sasca Montană, etc. Lista ar putea continua, atât de multe locuri minunate găzduiește acest județ, de altfel cum și celelalte județe din țară găzduiesc la rândul lor.

„În încheiere aș dori ca Ministerul Antreprenoriatului și Turismului să își intensifice activitatea de promovare a ținuturilor românești, fiindcă turismul este un instrument important, care ar putea contribui într-un mod considerabil la economia acestei țări.”, a concluzionat Marius Damian.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/