Îi îndrumă în ,,meseria” de părinte!

explo 1000x200

Seria activităților educative sau cu scop recreativ continuă la Diverta. După ce în urmă cu două săptămâni cei mici au luat cu asalt incinta magazinului din Nera, pentru a-și lăsa creativitatea să zboare, sâmbătă a fost rândul adulților să facă librăria neîncăpătoare.

Atmosfera a fost întreținută de cadrul universitar psiholog Loredana Vîșcu, iar printre cei aproximativ zece studenți și părinți și-au făcut apariția și doi copilași, care au dat tonul discuției. Totul a început de la întrebarea „Cum să fii un părinte bun?

Loredana Vîșcu i-a îndrumat pe învățăceii mult mai mari decât cei cu care laboratoarele de creație de la Diverta erau obișnuite până acum în ,,meseria” lor de zi cu zi, cea de a fi părinte. Lecția nu a amintit deloc de orele formale la școală, dimpotrivă. Părinții au pus întrebări și au ascultat cu luare de minte sfaturile oferite de psiholog.

Într-un cadru de excepție, ziua de sâmbătă a fost un prilej perfect pentru cei prezenți să reflecteze la calitatea lor de părinte și la lucrurile pe care le-ar putea modifica sau îmbunătăți, pentru ca micuții lor să le fie mai mult decât copii, să le fie prieteni.

Nici micuții prezenți la eveniment nu s-au sfiit a lua parte la discuții.  Întâlnirea de sâmbătă, cu toate că s-a desfășurat într-un alt registru, a fost un real succes.

[slickr-flickr search=”sets” set=” 72157640505149425″]

 

banner 970 x 250