FOTO Costumații colorate în întâmpinarea Fășangului!

Înainte de Postul Mare al Sărbătorilor de Paște catolice, germanii din județ sărbătoresc Fășangul. La fel ca în fiecare an, cei care s-au ocupat de continuarea tradiției au fost elevii de la grădinițele și școlile germane.

Atât elevii Liceului Teoretic Diaconovici-Tietz, cât și micuții de la Grădinița cu Program Prelungit nr. 9, grupa germană, s-au luptat în costume care mai de care mai speciale pentru a puncta sărbătoarea Fășangului și anul acesta.

A devenit o tradiție, ca în pragul intrării în postul mare al creștinilor de rit apusean (catolic, evanghelic, reformat, samd), să se sărbătorească Fășangul. Forumul Democratic al Germanilor din județul Caraș-Severin și Asociația Germană de Cultură și Educație a Adulților Reșița sunt promotorii Fășangului germanilor în Banatul Montan. Prin intermediul manifestărilor organizate anul acesta, se dorește păstrarea și continuarea tradițiilor”, declară pentru Express de Banat Erwin Josef Ţigla, preşedintele Forumului Democratic al Germanilor din Reşiţa.

Micuții de la Grădinița cu Program Prelungit nr. 9 au fost foarte încântați și în acest an de organizarea Fășangului, s-au pregătit cu costume inspirate și le-au prezentat cu mândrie în fața părinților și bunicilor, într-o serbare de aproape o oră. „Educatoarea Loredana Constantin a reunit în jurul ei toți copiii mascați ai grupei, cântând și dansând împreună, spunându-și fiecare rolul, adică să explice celor prezenți masca lor”, mai adaugă Erwin Țigla.

La finalul manifestării, copiii au servit prăjiturele și sucuri, ca o răsplată pentru efortul depus de aceștia atât în alegerea costumației cât și în prezentarea ei în fața tuturor.

La Liceul Teoretic Diaconovici-Tietz, Fășangul a fost sărbătorit printr-un adevărat carnaval de costumații și culori, asemănător celui de la Veneția. Elevii de clasele I și-au ales cele mai variate ținute, de la Moș Crăciun, la prințese sau fluturași, conturând împreună o imagine vie și colorată pentru Fășangul de anul acesta.