Voluntariat european pe meleaguri cărășene!

po 1000x100px (3)

Voluntarii reșițeni pot participa luna viitoare la un curs european dedicat cunoașterii regulilor de funcționare în cadrul Serviciului European de Voluntariat. Modulul îi va iniția pe voluntari în lumea proiectelor de voluntariat europene.

Un număr de 15 voluntari din județ pot participa la modulele de pregătire în voluntariatul european. Prin programul „SEVine la tine!”, SEV, Serviciul European de Voluntariat, încurajează și învață tinerii cum să conceapă proiecte de voluntariat la standarde europene.

Astfel, cei dornici să învețe cum să se acrediteze în SEV sau cum să scrie un proiect finanţat de programul Tineret în Acțiune pentru a găzdui voluntari internaţionali în organizaţia proprie, se pot înscrie la modul până în data de 24 februarie. Modulul se va desfășura luna viitoare, între 6 și 11 martie. Până în momentul de față au aplicat cinci voluntari curajoși din județ.

banner 1000 x 100 hd

Cursul se desfășoară în mai multe județe din țară și este gratuit. Serviciul European de Voluntariat face parte din Programul Tineret în Acțiune. Detalii despre criteriile de participare la modului de formare și alte informații se găsesc la Centrul de Tineret Mansarda din Reșița.

03 britannia 1000 x 100 gif