37.400 de elevi și preșcolari din județ au revenit de astăzi în bănci. Dintre aceștia, 2.122 de copii au făcut trecerea de la grădiniță la școală. Unii nerăbdători, alții cu teamă de necunoscut. De departe, cei mai emoționați au fost părinții și bunicii.
Cu ghiozdane colorate, buchete de flori, zâmbete și multe emoții, așa a debutat anul școlar 2022 – 2023 în Caraș-Severin. Unul plin de provocări pentru elevi și dascăli deopotrivă, și asta pentru că spre deosebire de cel anterior, acesta vine cu noutăți. În primul rând, anul nu va mai fi împărțit pe semestre, ci pe module. Vestea bună pentru elevi este că după fiecare modul, aceștia vor avea o vacanță, de cel puțin o săptămână.
O altă schimbare pentru elevi este că aceștia vor avea o singură medie, una anuală la fiecare disciplină, iar elevii claselor V-VIII nu vor mai da teze. E bine, e rău, aici numai timpul va decide, iar părerile sunt împărțite. „Mi-e indiferent, sincer, eu oricum mă voi pregăti la fel de temeinic cum am făcut-o și până acum, pentru că sunt în clasa a VIII-a și mă obișnuisem deja cu sistemul tezelor.”, ne-a spus o elevă a Școlii 7 din Reșița. De cealaltă parte, părinții cred că schimbările produse în noul an școlar pot crea confuzii în rândul elevilor, iar mulți dintre ei nu se vor mai pregăti așa cum au făcut-o până acum. „Cred că și tezele aveau rolul lor. Era, cumva, dacă vreți, o recapitulare temeinică a materiei. Așa, fără ele, unii se vor culca poate pe-o ureche. Nu știu ce să spun, sincer, despre toate aceste schimbări. Sperăm să fie în beneficiul elevilor!”, aflăm de la o mămică.
O altă schimbare anunțată este că pe parcursul anului școlar 2022-2023 vor avea loc și două săptămâni de școală altfel. Una se va numi fix așa – „Școala Altfel”, iar cea de-a doua „Săptămâna Verde”, în care dascălii vor organiza activități educative în aer liber despre mediul înconjurător.
În Caraș-Severin, clopoțelul s-a auzit astăzi în 410 unități de învățământ, iar 37.400 de copii au revenit în bănci după vacanța mare. Din acest total, 9.200 sunt elevi de gimnaziu, 8.784 de liceu (seral și zi), 1.665 frecventează postliceala, 1.535 sunt înscriși la școala profesională și duală, 9.904 sunt elevi ai ciclului primar, dintre care 2.122 la clasa pregătitoare, iar 6.310 sunt preșcolari.
Zece persoane s-au autoevacuat dintr-un bloc din Timișoara, după ce într-unul dintre apartamente a izbucnit un incendiu. Cauza a fost o lumânare lăsată nesupravegheată. Pompierii de la ISU Timiș...
Informaţiile publicate de expressdebanat.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Vezi termeni și condițiiTel./Fax: 0355.429.481
WhatsApp: 0723.101.061
contact@expressdebanat.ro
publicitate@expressdebanat.ro
Reșița, Str. Făgărașului Nr. 10
Toate drepturile rezervate. © 2024 Express de Banat. ISSN 2248 – 1281