Unități de învățământ din Caraș-Severin fără autorizație sanitară la început de an școlar

toaleta in curte la scoala
mbmr 1000x100

Problema școlilor fără condiții sanitare adecvate este una readusă în atenție la fiecare început de an școlar. Controlul efectuat zilele trecute de Direcția de Sănătate Publică a scos la iveală și în Caraș-Severin unități de învățământ care nu pot fi autorizate sanitar până când nu se pun la punct.

Prefectul Ioan Dragomir a cerut constituirea unei echipe mixte care să verifice școlile cu probleme din județ. Controlul a avut loc săptămâna trecută și a scos la iveală mai multe unități de învățământ pentru care Direcția de Sănătate Publică a județului Caraș-Severin nu a putut emite autorizație sanitară de funcționare. Principalele nereguli descoperite au vizat: lipsa apei potabile curente, grupuri sanitare de tip latrină (care trebuie înlocuite cu toalete normale, cu apă curentă), pereți deteriorați, degradați, cu infiltrații.

Unitățile de învățământ fără autorizație sanitară de funcționare, potrivit Direcției de Sănătate Publică, sunt:

  • Grădinița cu Program Normal Milcoveni
  • Grădinița cu Program Normal Berliște
  • Grădinița cu Program Normal Vrăniuț
  • Școala Primară Vrăniuț
  • Școala Primară Valea Roșie
  • Grădinița cu Program Normal Cîrnecea
  • Grădinița cu Program Normal Secășeni
  • Școala Primară Cîrnecea
  • Școala Primară Secășeni

„Toate unitățile de învățământ care nu au încă autorizație sunt cu proiecte de reabilitare în derulare, identificând soluții de mutare a elevilor până la finalizarea reparațiilor.”, ne-a declarat Daniel Botgros, purtătorul de cuvânt al DSP Caraș-Severin. La Berliște, de exemplu, a fost identificat un spațiu care poate fi autorizat rapid și unde elevii pot fi mutați. La Fizeș există un proiect de reabilitare în derulare, la nivelul licitațiilor, dar nu s-a dat încă startul lucrărilor, iar până la finalizare copiii au fost mutați la Berzovia și Gherteniș. Pentru Secășeni și Cîrnecea vor fi închiriate containere prevăzute cu apă curentă și cu condiții sanitare de funcționare, ne-a explicat Daniel Botgros.

Muzeul TM

Începând de săptămâna viitoare, Inspecția Sanitară de Stat va demara un program de control în toate unitățile de învățământ din Caraș-Severin.

Sursă foto: Arhivă

banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/