FOTO. Cine e mai puternic după ora 24, virusul sau prostia? Angajaţii HoReCa au protestat şi la Timişoara

explo 1000x200

Horetim, organizaţia patronală HoReCa din Timiş, s-a alăturat protestului colegilor din ţară. Zeci de angajaţi, dar şi proprietari de hoteluri, restaurante şi cafenele s-au adunat miercuri-seară timp de o oră în Piaţa Unirii pentru un protest paşnic împotriva restricţiilor impuse industriei ospitalităţii. Totodată, între orele 17.00 şi 18.00 activitatea a fost oprită.

Cine e mai puternic după ora 24, virusul sau prostia? Specialitatea Orban, 400.000 de firme cu aromă de faliment! Nu COVID ne omoară, ci ignoranţa voastră! Nu omorâţi viitorul unei industrii cu un prezent la care nu vă pricepeţi! 400.000 de afectaţi fără a fi infectaţi. Acestea au fost doar câteva dintre mesajele aflate pe pancartele celor care au protestat.

„Scopul protestului este acela de a atrage atenţia asupra restricţiilor impuse sectorului HoReCa, având în vedere că este singurul business închis din luna martie şi până acum, deşi statistic nu s-a constatat niciun caz de îmbolnăvire în acest sector de activitate. Nu are nicio legătură situaţia îmbolnăvirilor la nivel de ţară cu ceea ce se întâmplă în industria ospitalităţii. Suntem singurii din Europa care nu avem voie să funcţionăm pe motiv că este un risc mare de îmbolnăvire.”, a precizat Corina Macri, preşedintele Organizaţiei Patronale Horetim.

Una dintre nemulţumirile protestatarilor a fost că localurile nu pot funcţiona la interior. „Faptul că nu putem funcţiona la interior ne condamnă la maximun 40% din capacitatea de funcţionare a industriei ospitalităţii.”, a afirmat unul dintre protestatari.

De asemenea, viitorul industriei, care se preconizează a fi sumbru, a scos oamenii afară din case. „Din toamnă, dacă vom continua aşa, hotelurile nu mai pot funcţiona, restaurantele la fel şi această industrie va intra în faliment. Au fost pierderi mari până acum şi conform unei statistici, 40% nu mai pot continua în acest ritm.”, a mai spus Corina Macri.