FOTO: „Perenitate”, cu număr record de participanți!

Sala fostului Cinematograf Dacia a fost plină până la refuz aseară la acțiunea organizată de reprezentanții la vârf ai studenților din oraș. Cu sprijinul autorităților locale și județene, evenimentul a adus multă căldură în sufletele spectatorilor.

Aproape 1.000 de reșițeni și-au găsit cu greu un loc în fosta sală a cinematografului, care acum găzduiește acțiuni culturale. Seara de sâmbătă s-a dovedit a fi una de excepție în pragul sărbătorilor de iarnă. Ansambluri din toată țara, coordonate de coregrafi de renume, au urcat pe scenă și au binedispus publicul. Evenimentul a fost prezentat de realizatoarea de emisiuni de muzică populară, Corina Plestici, care şi-a dus cu succes misiunea la bun sfârşit.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157638695951093″]

Tonul distracției a fost dat, așa cum era și firesc, de Ansamblul „Flori de Mai” al Casei de Cultură Studențești din Reșița. Tinerii au stârnit ropote de aplauze în rândul spectatorilor și au surprins, mai ales, prin tinerețea lor. Momentul lor a fost urmat de un unul artistic, susținut de Narcis Goian, care a interpretat o suită de piese populare autohtone.

Cu o forță și un optimism ieșite din comun au urcat apoi pe scenă „Junii Brașovului”, ansamblu folcloric cu tradiție al Casei de Cultură Studențești din Brașov. Și „Mărțișorul” clujenilor a stârnit reacții pozitive, impresionând prin talent și sincronizare.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157638695862654″]

Așa cum era și firesc, nelipsiți de la eveniment au fost și dansatorii Ansamblului „Bârzava”, al Primăriei Municipiului Reșița. La finele momentului lor, cei doi coregrafi au urcat pe scenă, fiind aplaudați cu multă căldură de reșițenii din public. Soliștii Florin Filip și Camelia Bojin Ceocu au adus un gram de căldură și de bucurie în sufletele celor prezenți.

Seara s-a încheiat într-un mod inedit, cu un concert de excepție susținut de Zorica Savu. Renumita cântăreață de muzică populară a invitat pe scenă, la finele momentului său, Corul Protopopiatului Ortodox Român Reșița, reactivat în acest an. De altfel, concertul de colinde susținut în încheiere a introdus mia de spectatori mai bine ca orice altceva în frumoasa poveste a sărbătorilor de iarnă.

[slickr-flickr search=”sets” set=” 72157638694734835″]

Cuvântul de încheiere i-a aparținut directorului Casei de Cultură a Studenților din Reșița, Adela Berbentia, organizatorul acțiunii. Este o seară deosebită pentru mine și sper că și pentru toți cei prezenți în sală. Este multă lume aici, deosebit de importantă pentru mine, iar gestul colegilor mei din țară de a bate atâta drum, tocmai până la Reșița, este de apreciat. Spectacolul Perenitate putem spune că a devenit deja tradiție, așa că îmi propun ca pe viitor Casa de Cultură a Studenților din Reșița să creeze și alte evenimente frumoase, care să atragă cât mai mulți reșițeni”, a spus directorul în încheierea spectacolului „Perenitate”.

Acțiunea a fost realizată și cu sprijinul Ministerului Tineretului și Sportului.