[FOTO] Campionatul s-a terminat! Promovarea se joacă!

Ripensia Timișoara a spulberat echipa a doua a Pandurilor îmbunătățită cu vreo șapte piese de la prima ligă și a făcut inutil succesul categoric al rosso-nerilor, 5-1 cu Poli II Timișoara. Campionatul e deja jucat, Ripi e campioană, dar CSM Reșița rămâne în cărțile promovării!

Trupa lui Leo Doană a câștigat categoric ultimul meci al sezonului, în fața unei asistențe foarte reduse, semn că nu mulți au fost cei care au sperat într-un pas greșit al Ripensiei. Un egal pe „Ciarda Roșie” ar fi fost suficient pentru ca la Reșița să se deschidă șampania, numai că Pandurii de primă ligă și-au cam dat cu stângu-n dreptul și n-au ajutat cu nimic. CSM a ratat însă doar o primă șansă din vreo trei pe care le are pentru ca din toamnă să joace în eșalonul imediat superior.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157684305834375″]

Keita poate aduce promovarea
Jucătorul senegalez care astăzi îmbracă tricoul CSM-ului este cel care poate înscrie Reșița pe harta Ligii a II-a. Dreptul de joc al acestuia pentru Performanța Ighiu a fost contestat cu mult înainte de finele campionatului de o pretendentă la promovare: Național Sebiș. O decizie de pierdere a acelui joc la „masa verde” ar urma să fie extinsă și aplicată pentru toate celelalte întâlniri în care a fost folosit africanul. Inclusiv în victoria cu 4-3 din tur, din Valea Domanului! Un 3-0 la „masa verde” pentru echipa lui Doană ar răsturna complet situația, Reșița ar deveni campioană și ar promova în eșalonul secund.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157682104640991″]

Beneficiari de pe urma necazurilor altora
CSM are și varianta desființării sau neînscrierii unor cluburi în ediția viitoare a Ligii a II-a de fotbal. Iar într-una din aceste posturi pot ajunge destule echipe. „Sorții, destinul ne pot ajuta să ajungem în ultimul ceas în Liga a II-a. Putem beneficia de neînscrierea vreunui echipe de Liga a II-a, cum deja se vehiculează. Brașovul, Suceava sau Brăila sunt doar câteva exemple. Putem beneficia și de pe urma cazului Sebiș-Ighiu, în care deocamdată nu s-a dat o decizie concretă. Toate comisiile de până acum au dat 3-0 pentru Sebiș. Dacă rămâne definitivă, acea decizie poate fi ratificată și atunci beneficiem și noi de trei puncte și noi vom fi cei care ne vom bucura”, a explicat delegatul clubului reșițean,Gheorghe Popa.

Un sezon foarte bun
Chiar și în cazul în care CSM nu ar juca din toamnă în liga secundă, oficialii clubului din Valea Domanului se declară mulțumiți de ceea ce s-a realizat în acest sezon. „Am realizat un campionat foarte bun. Am avut un început de retur mai slab, dar pentru o echipă nou-promovată, care în prima jumătate a campionatului a evoluat cu același lot de jucători ca în Liga a IV-a, cred că am avut o prestație remarcabilă. După părerea mea, avem o echipă foarte bună la nivelul Ligii a III-a, iar cu puțin mai multă inspirație, puteam să promovăm în acest sezon”, a mai spus Popa.