FOTO: Campania BĂNĂȚENI PENTRU ASIA ia amploare în Regiunea de Vest

Cotidianul Express de Banat a lansat în Ajunul Crăciunului o campanie în mediul online prin care a încercat să îi sensibilizeze pe bănățeni cu privire la nivelul scăzut de trai al locuitorilor din statul Bangladesh.

În condițiile în care în România de astăzi, indiferent de mișcările sociale care există sau de salariile mici de care se plâng bugetarii, nivelul de trai este relativ ridicat față de sărăcia pe care sunt obligați să o înfrunte unii dintre locuitorii statelor din Asia. Accesul la școlarizare ar trebui să fie peste tot în lume un drept fundamental, însă Express de Banat v-a prezentat în articolele anterioare faptul că în statul Bangladesh, nu toți copiii pot pune mâna pe carte.

BANATENI PENTRU ASIA PRINT

Prin urmare, tinerii care au avut, totuși, ocazia să studieze și să intre în contact cu mediul civilizat din Europa au considerat că a sosit timpul să ia măsuri și să îi ajute pe cei mici să devină oameni în adevăratul sens al cuvântului. De la vis și până la concretizarea lui însă este cale lungă. Sărăcia nu le permite oamenilor să doneze bani din cei nici o sută de euro pe care îi câștigă, astfel încât să ridice o blibliotecă. Arhitectul Abu Sayed a lansat o campanie prin care să adune fonduri. Chiar și un singur euro donat pentru construcție ajută la finalizarea ei.

CITEȘTE ȘI: FOTO/BĂNĂȚENI PENTRU ASIA Dorință specială de Crăciun: o bibiotecă pentru Lumea a treia

Persoana care i-a mediatizat visul în rândul bănățenilor este Grațian Mihăilescu, reșițeanul care s-a împrietenit cu Sayed la studii, în mai multe țări din Europa. Ulterior, campania „Bănățeni pentru Asia”, lansată de Express de Banat i-a impresionat și pe tinerii de la Rotaract, iar acum tot mai mulți oameni doresc să sprijine campania de strângere de bani. Mai mult decât atât, unul dintre furnizorii de servicii de telefonie s-a arătat interesat să sprijine concretizarea visului lui Grațian și Sayed.

BANATENI PENTRU ASIA TIMELINE

Arhitect pentru arhitect
Una dintre persoanele care le-a dat deja o mână de ajutor este arhitectul reșițean Dan Cincu, cel care a proiectat mai multe clădiri frumoase din centrul orașului. „Am fost foarte impresionat de visul lui Sayed. Să ajungi să îți dorești un loc de studiu, care să fie în același timp și adăpost pentru calamități este mare lucru. Mă uit în jurul meu și constat că astfel de valori nu regăsesc în acest capitalism, oarecum alterat”, spune arhitectul. Dan Cincu a realizat un logo pentru Campania „Bănățeni pentru Asia”, întrucât toată lumea poate da acum un like paginii media care poartă aceeași denumire. În plus, arhitectul va imprima tricouri cu noul logo al campaniei, astfel încât aceasta să fie mediatizată și mai mult și să se transforme încet, încet într-o adevărată mișcare în rândul bănățenilor.

Dă aici un LIKE paginii media „Bănățeni pentru Asia”!

„Sunt convins că mult mai mulți oameni se pot mobiliza să susțină o astfel de campanie. Bănățenii, așa cum îi știu eu, sunt sensibili, inteligenți și întotdeauna fruncea!”, a subliniat Grațian Mihăilescu.

Vezi aici ce a declarat arhitectul Abu Sayed despre campania lansată de „Express de Banat”!

Reamintim că valoarea proiectului de ridicare a bibliotecii este de până în 12.000 de euro, iar aproape jumătate din sumă a fost deja adunată. Fundația clădirii este gata, dar momentan lucrările stagnează din lipsă de bani.

Cei care doresc să contribuie la realizarea visului din lumea a treia îl pot contacta pe Sayed pe pagina sa de Facebook. De asemenea, în semn de solidaritate puteți da un like la pagina media a campaniei.