FOTO: Dragoste pe muzica lui Liszt şi Gershwin!

Ziua Sfântului Valentin, zi în care iubirea este sărbătorită din cele mai vechi timpuri, nu a trecut neobservată în oraşul Bocşa. Pentru a simţi sau resimţi dragostea, autorităţile au pregătit pentru cei romantici un moment extraordinar de muzică clasică.

Tineri sau adulţi, bocşenii nu au pierdut timpul în tradiţionala zi a dragostei. Şi-au luat sufletul pereche şi au păşit spre Casa Orăşenească de Cultură Bocşa pentru a se relaxa în acordurile muzicii clasice, o mare parte dintre ei amintindu-şi de vremurile de demult. Aşa se face că zeci de oameni, iubitori de muzică clasică, au urmărit cu mare atenţie, într-un cadru liniştit, sonate de Liszt, Debussy, Bernstein, Anderson şi Gershwin. Artiştii momentului care au interpretat de fapt lucrările profesioniştilor au fost soliştii instrumentişti Sorin Petrescu la pian şi Laurenţiu Baciu la oboi.

Cetăţenii s-au arătat încântaţi de eveniment, spunând că a fost unul neaşteptat pentru Oraşul Bocşa. „Mi s-a părut un concert frumos, binevenit, chiar neaşteptat pentru Bocşa. De mult nu am mai văzut aşa ceva la Bocşa, cred că niciodată. Ar trebui făcute mai des asemenea evenimente şi mai mult popularizate”, a precizat o doamnă.

Mi-a plăcut foarte mult concertul, m-am orientat mai mult spre oboi, pentru că are un sunet frumos. Cât despre ziua de 14 februarie, eu o văd ca o zi obişnuită, pentru că nu am cu cine s-o sărbătoresc”, a spus un tânăr bocşean.

[slickr-flickr search=”sets” set=” 72157640991474223″]

Ziua de 14 februarie este o sărbătoare dedicată dragostei şi de aceea ne-am gândit să oferim publicului iubitor de muzică clasică un concert care se numeşte Ce vă spune muzica? De la romantism la jazz! Spectacolul a adus oamenilor o serie de lucrări clasice ale renumiţilor F.Liszt, Debussy, Bernstein, Anderson, Gershwin, interpretate de Sorin Petrescu la pian şi Laurenţiu Baciu la oboi. Deşi biletul a costat 5 lei, la concert intrarea a fost “liberă” pentru toţi cei care au dorit să urmărească şi să asculte muzica clasică”, a declarat Dan Liuţ, directorul Casei de Cultură din Bocşa, pentru Express de Banat.

Evenimentul a fost organizat de Filarmonica „Banatul” din Timişoara împreună cu Primăria şi Consiliul Local al Oraşului Bocşa şi Casa Orăşenească de Cultură din localitate.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/