FOTO Benga rămâne neînvins pe banca lui ASU Poli!

ASU Poli s-a impus, cum era de așteptat, cu 2-0 în meciul cu Sportul Snagov, formație care în urmă cu câteva sezoane se numea Metalul Reșița. Golurile au venit din execuții de finețe, ale lui Ignea și Axente, după un meci cu momente anoste și un ritm, altfel, destul de sșab. Acest rezultat a venit la al treilea meci cu reșițeanul Octavian Benga pe banca alb-violeților, iar cu noul tehnician, echipa nu a pierdut.

Prima repriză a fost săracă în ocazii. Prima mare șansă irosită i-a aparținut lui Axente, care a ratat tot meciul, în minutul 17, când a trimis mingea în bara laterală. Oaspeții au avut puține șanse de a marca, între care consemnăm un șut peste buturi din poziție bună a lui Lungu. Pentru Poli, și Mera putea deschide scorul, dar portarul Micle a apărat reluarea fundașului cu capul. În minutul 42 a venit și primul gol. Jurj a trimis pentru Ignea, care a preluat pe piept și a lobat peste Apostul, pentru a marca printre picioarele portarului vizitatorilor. Tot în prima repriză, Axente a mai avut o fază la care a trimis pe lângă poartă din poziție excelentă.

Nouarul timișorean a continuat să irosească faze și după trecerea pe la vestiare. Din câțiva metri, atacantul nu a prins spațiul porții, pentru ca apoi, să aibă un gol turcesc, în plasa laterală. Ilfovenii au avut două faze mai periculoase, după minutul 60. Scăpat singur, Poștoarcă a trimis pe lângă, iar la o fază la care Iulian Roșu l-a servit excelent, nu a ajuns la timp la minge. Tot Axente a ratat și la un șut din întoarcere, iar colegul Zabun a ratat și el dintr-o fază la care avea cale liberă spre gol. Snagovul a plus cu Paul Cubleșan, dar nici așa nu a putut marca. Până la urmă, în minutul 86, Axente a înscris la vinclu, direct din lovitură liberă.

ASU Poli: Mutariu – C. Jurj, Mera (cpt.), Coadă, Cherecheş – Dros (Vidrăsan 80′), Bg. Vasile – C. Popescu, Ignea, Ad. Ungureanu (Zabun 64′) – Mir. Axente (Piţigoi 90+1′)

Sportul Snagov: Micle – Poştoarcă, Mocioacă, G. Apostol, Răileanu, Turbatu (Cos. Novac 59′) – Iul. Roşu, Fl. Lungu (Cubleşan 74′), Nechita – Ad. Stoica (cpt.), Safsaf (Narcis Ioniţă 81′)

Octavian Benga e mulțumit de cum răspunde echipa de când a preluat-o pe Poli. ”Vreau să-mi felicit jucătorii. Nu este ușor să joci patru meciuri în trei zile. Au dat totul pe teren. Astăzi a fost cireașa de pe tort. Pe un fond de oboseala foarte crescut și, în anumite momente, am făcut unele greșeli. Îi felicit pentru efort, pentru atitudine și pentru că au fost receptivi. În toate cele trei meciuri de când am venit, au respectat ce le-am solicitat, luând adversarul în mare parte. Vreau să mulțumesc și fanilor care au fost alături de noi, au fost senzaționali, cât și finanțatorilor și celor care se ocupă de echipă. Toată lumea face eforturi, de la cel mai mic la cel mai mare, și s-a văzut în rezultate. Aceste 7 puncte sunt meritul tuturor. Echipa Snagovului nu este o echipă peste care poți să treci așa ușor, intri și câștigi din start. Dacă nu o tratezi cu atenție, te poate surprinde. Consider că am pregătit foarte bine ciul. Echipa Snagovului jucând 5-4-1 pe faza defensivă și apoi, transformând pe atac în 3-4-3, jucătorii au respectat sarcinile pe faza de atac și apărare. Dacă eram mai atenți în prima repriză, jocul era mult mai bun în favoarea noastră, dacă marcam la acele ocazii, pentru că am mai avut vreo patru-cinci ocazii clare. Spre deosebire de alte jocuri, am avut și o posesie mult mai bună, am reușit să jucăm mai mult pe atac, mai direct. Ne-am creat ocazii”, a precizat Benga.

Valentin Ivan de la Snagov a explicat că echipa suferă din cauza lipsei de experiență a lotului. De altfel, Sportul are interdicție la transferuri. ”Felicit echipa adversă că a câștigat astăzi, a fost o victorie meritată. S-a văzut diferența de experiență dintre echipe. Faptul că avem jucători tineri, care nu au jucat la un nivel înalt s-a văzut în greșelile personale. În rest, eu sunt mulțumit în mare de jocul nostru. Păcat că s-au făcut acele greșeli. Se putea să facem și o surpriză, dar a fost destul de greu pentru din cauza lipsei de experiență s-a întâmplat să nu ne iasă ceea ce ne-am propus”, a declarat antrenorul ilfovenilor.

Runda viitoare, ASU Poli va juca pe terenul lui U Cluj.