[FOTO] Bazoșu Vechi, victimă sigură pentru ASU Politehnica! Transferurile, încă în așteptare!

ASU Politehnica a câștigat lejer primul amical jucat vara aceasta, duminică dimineața, scor 9-1 cu FC Bazoșu Vechi, formație care a retrogradat în Liga a V-a. Față de lotul prezent miercuri, la reunire, nu a mai apărut nicio noutate. A plecat, ]n schimb, Claudiu Matiș!

Pentru amical au fost menajați Rareș Murariu, Ioan Mera, Cristian Scutaru și Alin Ignea. Manea a marcat primul gol în minutul 11 și tot el a majorat diferența în minutul 31. Bazoșu Vechi a marcat singurul gol în minutul 36, după un penalti produs de Dros și transformat de Caius Marta. Până la pauză, moldoveanul Artiom Zabun a înscris de două ori, în minutele 37 și 45. La reluarea jocului, Răzvan Pițigoi a marcat și el o dublă, în minutele 54 și 68, iar apoi, Marian Codrea a înscris în minutul 80. Peste două minute, Adrian Lazăr a marcat din penalti, iar în minutul 86, reșițeanul Demetris Cristodulo a stabilit scorul final.

ASU Politehnica: Contra, Jurj, Dros, Coadă, Cherecheș, Manea, B. Vasile, Trip, Lupu, S. Jurj, Zabun.

Au mai intrat: Borbei, D. Radu, Gașpar, Stupu, Bot, Coroiu, Schieb, Bîte, Lazăr, Ungureanu, Pițigoi, Codrea, Cristodulo

FC Bazoșu Vechi: Tcaciuc, Anițaș, Morman, R. Lazea, F. Lazea, C. Marta, N. Radu, Pădeanu, Mihali, Codreanu, D. Filip.

Au mai intrat: Mandachi, Candreanu, Nica, Militar.

Cosmin Petruescu e mulțumit de cum decurge pregătirea până acum. „M-a interesat mișcarea jucătorilor, circulația de minge, circulația de jucători. Din acest punct de vedere, cred că a fost un test reușit. Le mulțumesc celor de la Bazoș.  Noi aveam nevoie de un astfel de joc acum la sfârșit de săptămână, după câteva antrenamente în care am pus accent pe readaptarea la efort. Pe lângă rezultat, sunt mulțumit de implicarea jucătorilor, și a celor noi, și a  celor tineri, care au venit acum de la Centrul de Excelență, cei din propria pepinieră, de la grupa de 2003. Un aspect pozitiv e și că Ungureanu, Bîte, Marvin au bifat primele 45 de minute după o pauză lungă cauzată de accidentările pe care le-au suferit. E bine pentru moralul lor, din punct de vedere fizic, încep să recupereze, și cred eu că sunt pe un drum bun”, a punctat tehnicianul.

Antrenamentele vor continua la Timișoara până joi, când echipa va pleca în cantonament în județul Hunedoara, la Sântămaria-Orlea. Până atunci, vor fi testați în continuare fotbaliștii Artiom Zabun, Marian Codrea, Sergiu Jurj și Mircea Stupu. Până joi dimineața, se va lua o decizie în privința lor. „Sunt jucători cu certe calități. Până la plecarea în cantonament ne dorim să definitivăm lotul într-o proporție cât mai mare. Se vede că au calitate, rămâne de văzut la ce nivel sunt față de ce înseamnă Liga a II-a în acest sezon. Deocamdată, nu am luat o decizie în privința lor, dar cu siguranță o vom face până la plecarea în cantonament”, a precizat Petruescu.

Zilele acestea, clubul negociază cu Octavian Drăghici, dar și pentru transferul defintiv al lui Rareș Murariu, de la Viitorul. „Așteptăm orice jucător care poate să aducă un plus de valoare echipei în condițiile în care reușește să se încadreze în plafonul nostru salarial. Chiar am avut o discuție cu Drăghici, mi-a solicitat câteva zile de gândire. Mi-a spus că așteaptă o oferă foarte bună de afară. Drăghici nu mai este la prima tinerețe, e normal să se gândească în primul rând la el și la familia lui. Dar sunt convins că va lua o decizie care să fie pe placul tuturor. Poate dintre cei care au fost aici împrumutați și ar dori să rămână, poate vom ajunge la un numitor comun cu cluburile de care aparțin. Suntem în discuții pentru Murariu, dar deocamdată nu s-a finalizat nimic”, a mai spus Petruescu.