FOTO. „Bătălia cărților”, singura luptă în care toți participanții sunt învingători

260186473 2684075495227669 5502689406391882827 n
1000x100 (4)

Tinerii finaliști și-au disputat marți titlul de „Cititorul anului” în cadrul concursului „Bătălia cărților”, ajuns anul acesta la cea de-a opta ediție. 

„Citește! Lectura te face învingător!”. Sub acest slogan s-a derulat și în acest an la Reșița concursul de lectură „Bătălia cărților”, ajuns la ediția a VIII-a, în organizarea Bibliotecii Județene „Paul Iorgovici” Caraș-Severin.

Deși în finală au ajuns 7 elevi din clasele a șasea și a șaptea la categoria „Copii”, unul dintre ei a abandonat și nu s-a mai prezentat la întrecerea finală. Ceilalți 6 s-au „bătut” ieri susținându-și cartea preferată dintre cele 10 pe care au fost nevoiți să le citească în perioada aprilie-octombrie. Și-au întocmit fișe de lectură pentru fiecare carte, un alt element care a contat în alegerea juriului, alcătuit din Adriana Dudaș Vasile (profesor de limba română în cadrul Colegiului Național „Traian Lalescu”), Camelia Duca (directorul Librăriei „Semn de carte” din Reșița și președintele Societății pentru Cultură „Metarsis”) și Ildiko Szendrei (redactor-șef Express de Banat). După ce a adresat și fiecare membru al juriului câte două întrebări copiilor cu referire la cărțile citite, s-a deliberat și s-a decis. Fiecare dintre cei 6 finaliști a fost recompensat, după cum urmează:

leader board 728 x 90 px
  • Claudia Ciocîrlan – 13 ani, Colegiul Național „Diaconovici Tietz” Reșița – Cititorul anului 2021
  • Beatrice Nicolae – 13 ani, Colegiul Național „Traian Lalescu” Reșița – Premiul special al juriului
  • Dragoș Ionuț Stângu – 12 ani, Colegiul Național „Traian Lalescu” Reșița – Cea mai bună fișă de lectură
  • Beatrice Boruz – 13 ani, Colegiul Național „Diaconovici Tietz” Reșița – Dezinvoltură
  • Vanessa Țegrea – 13 ani, Colegiul Național „Diaconovici Tietz” Reșița – Originalitate
  • Patricia Zbercea – 13 ani, Colegiul Național „Diaconovici Tietz” Reșița – Interes pentru lectură
claudia ciocirlan

Claudia Ciocirlan

beatrice nicolae

Beatrice Nicolae

beatrice boruz

Beatrice Boruz

vanessa tegrea

Vanessa Țegrea

patricia zbercea

Patricia Zbercea

Premiile oferite constau în pachete de cărți, materiale promoționale, o ramă foto digitală pentru Premiul special al juriului și o tabletă pentru Cititorul anului 2021.

La categoria „Adolescenți”, Natalia Mihăilescu, elevă în clasa a X-a la Colegiul Național „Diaconovici Tietz” Reșița a îndeplinit condițiile pentru a ajunge în finala concursului, însă nu a fost organizată o dezbatere, în lipsa altor finaliști la această categorie de vârstă (14-18 ani).

„Bătălia cărților” este un proiect iniţiat de Biblioteca Judeţeană Cluj, cu susţinerea Asociaţiei Naţionale a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România la care participă biblioteci din ţară şi Republica Moldova.