FOTO Avram Iancu s-a întors în Timiș pentru a înota în lacul Surduc. Bibliotecarul vrea să stabilească un nou record mondial

Avram Iancu s-a întors în județul Timiș, duminică, pentru a se antrena în apele lacului Surduc. Bibliotecarul din Petroșani va încerca, peste câteva zile, să stabilească un nou record mondial înotând timp de trei zile și trei nopți în lacul Balaton.

În urmă cu o lună, Avram Iancu a înotat în râul Bega, la Timișoara, timp de 12 ore, fiind încurajat de numeroși spectatori. Ieri, bibliotecarul din Petroșani s-a întors în județul Timiș, dar de data aceasta și-a propus să înoate în apele lacului Surduc.

Astfel, în aproximativ o oră, Avram Iancu a traversat cel mai mare lac din vestul țării. Antrenamentul de ieri a avut și un scop caritabil, bibliotecarul a înotat în Surduc și pentru ca 100 de copii cu autism să beneficieze de ședințe de terapie în apă.

Plăcere pură. Așa pot descrie în două cuvinte înotul Lacului Surduc. O plăcere să descopăr locuri ale României frumoase pe care nu le-am văzut până acum. O plăcere să înot într-o apă caldă și curată, îmbrățișat de căldura razelor solare”, a scris Avram Iancu, pe Facebook.
Avram Iancu a înotat, în ultima perioadă, în diferite locuri din România cu scopul de a se antrena. În data de 18 iulie, bibliotecarul va avea o tentativă de a stabili un nou record mondial, prin dubla traversare a lacului Balaton din Ungaria.  Actualul record este de 67 de ore și 16 minute și este deținut de Sarah Thomas din USA. Avram Iancu va încerca să înoate 72 de ore, adică trei zile și trei nopți. Bibliotecarul din Petroșani va dedica noul record mondial zecelui perfect al Nadiei Comăneci, realizat cu 45 de ani în urmă.