FOTO. Avansează lucrările de reabilitare de la Liceul „Iris”. Șantierul ar trebui să fie gata la începutul lui 2023

iris 1

Lucrările de reabilitare ale Liceului Teoretic „Iris” din Timișoara avansează. Constructorul a finalizat lucrările la tâmplăria PVC, tencuială, iar exteriorul imobilului a fost vopsit. Toate materialele necesare pentru finalizarea șantierului sunt comandate și recepționate. 

Reprezentanții CJ Timiș au făcut o nouă vizită pe șantierul de reabilitare a Liceului Teoretic Special „Iris” ca să se asigure că lucrările sunt în grafic. În ceea ce privește stadiul, au fost finalizate lucrările la tâmplăria PVC, termoizolație, tencuiala decorativă, cât și vopsirea exteriorului clădirii.

iris 2

„În interior, montarea instalației electrice a fost efectuată. În prezent se lucrează la tavanele de rigips, la acoperirea podelelor și a pereților cu pardoseală PVC durabilă, antibacteriană, care oferă o aderență foarte bună, rezistentă la trafic intens și ușor de întreținut. Finisajele pentru cele opt grupuri sanitare din clădire sunt gata, urmând ca săptămâna viitoare să fie instalate obiectele sanitare.”, a anunțat Marian Vasile, administratorul public al județului Timiș.

De asemenea, toate materialele necesare pentru finalizarea lucrărilor, cum ar fi sistemele de climatizare, generatorul, ventiloconvectoarele, obiectele sanitare, tavanele și parchetul PVC sunt comandate și recepționate.

Contractul de finanțare pentru reabilitarea liceului a fost semnat la sfârșitul lunii ianuarie a anului 2019, iar lucrările efective au debutat în toamna aceluiași an. În urma investiției, aproximativ 30% din consumul de energie primară ar urma să fie realizat prin utilizarea surselor regenerabile.

Valoarea totală a proiectului este de 7,7 milioane de lei, din care 5,8 este finanțare nerambursabilă UE, iar restul – contribuția CJ Timiș. Lucrările ar trebui să fie gata în ianuarie 2023. La „Iris” învață peste 200 de elevi cu deficiențe de vedere, elevi cu autism, cu sindrom down și deficiențe locomotorii.