FOTO. Autospeciale și echipamente noi pentru ISU Banat, în 2020. Valoarea investiției

promovare online Timisoara Casa Auto

Consiliul Județean Timiș a alocat peste 5 milioane de lei anul acesta Inspectoratului pentru Situații de Urgență Banat. Banii au fost destinați achiziției unor autospeciale noi și pentru echipamente care să facă intervențiile mai eficiente.

Inspectoratul a fost dotat cu două autospeciale de primă intervenție și comandă VW AMAROK. Vehiculele sunt, potrivit autorităților județene, de ultimă generație, scurtează timpul de deplasare la intervenții și cresc șansele de supraviețuire a victimelor implicate în accidente. Cele două autospeciale au ajuns la Stația de Pompieri Făget, respectiv la Stația de Pompieri Sânnicolau Mare.

De asemenea, au mai fost achiziționate trei autospeciale complexe de stingere cu apă și spumă cu hidroperforare Renault. Utilajele sunt destinate intervenției pentru stingerea incendiilor, descarcerare și acordarea primului ajutor, cu toate echipamentele aferente încorporate. Autospecialele vor fi utilizate în situații de urgență de Detașamentul 1 Pompieri Timișoara, Detașamentul 2 Pompieri Timișoara și de Stația de Pompieri Sânnicolau Mare.

Inspectoratul dispune acum și de un sistem de alertare a pompierilor militari și civili în timp optim, de câteva secunde. Pompierii vor fi notificați în cel mult două secunde de către dispecer în timpul apelului la 112. Platforma conține și o componentă de alertare a pompierilor voluntari din cadrul UAT-urilor.

promovare banner maxagro

Fiecare subunitate din cadrul inspectoratului a primit șapte motopompe transportabile cu tun independent ZIEGLER UP4 pentru intervenția la inundații.

A mai fost achiziționat un motofierăstrău cu lanț și un sonar HUMMINBIRD HELIX 9 GPS G4N, cu ajutorul căruia se pot obține informații despre structura solului, despre existența obiectelor și forma lor pe fundul apei.

„Pentru noi, siguranța cetățenilor este prioritară și nu ne putem permite să fim superficiali atunci când vorbim de salvarea unor vieți sau a bunurilor materiale. Dacă nu se simt protejați, oamenii nu au cum să aibă încredere în autorități. De aceea, ne bucurăm că reușim să sprijinim activitatea forțelor de intervenție și o vom face ori de câte ori e nevoie, astfel încât să limităm efectele negative produse de evenimente neprevăzute și să readucem lucrurile la o stare de normalitate.”, a spus Alin Nica, președintele CJ Timiș.


publicitate tmc 640