Ciprian Bogdan: „De data asta, românii sunt egali cu germanii, cu francezii și vor avea acces la același tip de vaccin ca toți ceilalți cetățeni ai UE”

Cuib de vise 1000x100

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, liberalul Ciprian Bogdan, a declarat că nu crede că în România vor fi probleme în a nu exista suficiente doze de vaccin anti-Covid-19 pentru cei care vor să se imunizeze, în etapa destinată vaccinării populației. 

Prima etapă a campaniei de vaccinare a debutat în 27 decembrie. 500 de doze au ajuns la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” și la Clinica de Recuperare Cardiovasculară din Timișoara.

CITEȘTE ȘI: Peste 10.700 de doze de vaccin anti-Covid-19 au ajuns la Timișoara! O parte va fi distribuită și în Caraș-Severin

Ulterior au fost vaccinați și angajați de la Spitalul Militar, Spitalul de Copii „Louis Țurcanu” și Spitalul Județean.

STPT job 1000x200

În etapa următoare vor fi vaccinate persoanele cu grad ridicat de risc, lucrători care desfășoară activități în domenii cheie, esențiale. Vaccinurile vor fi disponibile pentru populație în etapa a treia. Imunizarea este voluntară/neobligatorie și gratuită.

„Vom avea centre de vaccinare atât în unitățile sanitare, cât și organizate cu sprijinul primăriilor din comunitățile locale, vor fi centre de vaccinare mobile. Am intrat împreună cu toate celelalte țări ale UE în Mecanismul european de achiziție al vaccinului. Distribuția se face la nivel european proporțional cu numărul locuitorilor fiecărei țări. De data asta, românii sunt egali cu germanii, cu francezii și vor avea acces la același tip de vaccin ca toți ceilalți cetățeni ai Uniunii Europene. Dozele vor veni în tranșe, iar eu nu cred că vom avea probleme în a nu avea vaccin ca sa ne vaccinam odată ce începem.”, a declarat Ciprian Bogdan.

Dozele de vaccin vor fi distribuite în județe în funcție de numărul populației.

Muzeul TM
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/