FOTO. Autospecială Ford Ranger cu rezervor de 200 litri de apă, principala achiziție a pompierilor timișeni în acest an

dotari isu 3

Pompierii timișeni au fost dotați, în 2021, cu o autospecială marca Ford Ranger din categoria mijloacelor de primă intervenție și comandă. Salvatorii au intrat și în posesia a 10 ambarcațiuni destinate salvării persoanelor din mediul acvatic, dar și a unui analizator de gaze și substanțe volatile Gasmet GT5000 Terra. 

Autospeciala Ford Ranger reprezintă cea mai importantă achiziție a ISU Timiș, pe acest an. Este dotată cu un rezervor de 200 litri de apă și o pompă de ultra înaltă presiune, echipament de descarcerare, instalație de iluminat și echipamente de tăiere.

dotari isu 2

„Acest tip de autospeciale sunt foarte eficiente la misiunile de stingere a incendiilor la autovehicule, incendii de locuințe în fază incipientă și alte asemenea acțiuni. Datorită dimensiunilor reduse, autospeciala va străbate cu eficiență aglomerația urbană, reducând considerabil timpul de răspuns la intervenție.”, au transmis reprezentanții ISU Timiș.

Tot anul acesta, CJ Timiș a dotat pompierii cu 10 ambarcațiuni pentru salvarea persoanelor din mediul acvatic. Datorită mesei reduse, cu o capacitate de 4 persoane, ambarcațiunile pot fi lansate cu ușurință la apă. Acestea au fost distribuite celor 7 subunități ale inspectoratului.

dotari isu 1

Totodată, în dotarea echipajului CBRN (Chimic, Biologic, Radiologic și Nuclear) din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Timișoara, va intra un analizator de gaze și substanțe volatile Gasmet GT5000 Terra.

dotari isu 4

„Acesta este un gazcromatograf FTIR portabil și este un model de ultimă generație, fiind unic în țară la momentul actual. Analizorul are capacitatea de a măsura simultan 50 de gaze, analizarea făcându-se la temperatura mediului ambiant. În momentul de față, aparatul are deblocată o librărie de 25 de substanțe, cu posibilitatea upgradării la o librărie de aproape 400 de substanțe, pe care nu doar că le poate detecta, dar le poate și măsura concentrația.”, au explicat cei de la ISU Timiș.

Dotările au fost asigurate de CJ Timiș.

Foto: ISU Timiș

CITEȘTE ȘI: Dotările ISU Timiș pentru intervențiile la înălțime. Cu una dintre autoplatforme se poate acționa la peste 70 m