FOTO. Au scăpat de arestul la domiciliu. Dosarul traficului internațional cu droguri, pe masa judecătorilor!

Mai multe persoane, acuzate de constituire de grup infracțional organizat în dosarul traficului internațional cu droguri, s-au prezentat astăzi în fața judecătorilor.

Rețeaua în care activau aceștia a fost destructurată de DIICOT la începutul lunii martie, iar în același dosar mai figurau nume ale unor interlopi periculoși. O parte dintre inculpați și-au aflat pedeapsa, însă alții încă mai stau în suspans până când Tribunalul Caraș-Severin le decide soarta.

Pentru Stancu Doru, Lingurar Darius-Andrei, Rostaş Doru, Popa Ovidiu-Ionuţ şi Rostaş Adrian, judecătorii au decis la începutul lunii iunie să îi trimită în arest la domiciliu, însă modificările legislative și deciziile luate între timp au dus la înlocuirea acestei măsuri.

„Având în vedere decizia Curții Constituționale din 7 mai 2015, privind modificarea articolului 222 Cod Procedură Penală, respectiv datorită faptului că s-a declarat neconstituțional acest articol și având în vedere că în momentul de față se așteaptă o decizie a Parlamentului care trebuie să pună prevederile legii în acord cu cele ale Constituției, instanțele de judecată fie nu decid arestul la domiciliu, fie anulează această măsură acolo unde era deja impusă”, a explicat avocatul Loredana Sabo pentru Express de Banat.

Prin urmare, în Cameră Preliminară, instanța a decis să înlocuiască astăzi această măsură cu cea a controlului judiciar. Asta înseamnă că persoanele vizate în acest dosar trebuie să respecte cu strictețe măsurile impuse de instanță și se bucură de libertate. În cazul în care se țin de ghidușii, riscă să ajungă după gratii.