FOTO. Au început lucrările! Puntea de pe Sebeș va fi complet refăcută

Administrația municipiului Caransebeș a demarat lucrările de modernizare a punții care face legătura dintre zona Splai Sebeș și restul orașului.

Construită la sfârșitul anilor 1980 sub această formă, puntea ce leagă cartierul Splai Sebeș de Piața Gugulanilor a fost un subiect fierbinte pentru locuitorii micului cartier.

leader board 728 x 90 px

De câteva luni, puntea a intrat în atenția administratorilor municipiului, care au hotărât modernizarea ei completă. „Puntea se va reface complet, este pentru prima dată de când a fost construită când se va reface complet, inclusiv structura metalică fiind recondiționată prin sablare și ranforsare. Se vor folosi materiale de cea mai bună calitate”, a declarat primarul Felix Borcean.

 

„Procedurile de achiziție a materialelor si contractarea unei echipe specializate în astfel de lucrări au durat aproximativ 2 luni. Costurile totale se ridică undeva la 55.000 lei, incluzând manopera. Lemnul folosit este pinul nordic, un lemn de esență tare, care este folosit în general și la construcția teraselor din jurul piscinelor. Are o mai mare rezistență și vom evita problemele pe care le-am întâmpinat până acum, și anume degradarea periodică a lemnului. Cam la finalul fiecărui sezon aveam solicitări să înlocuim porțiuni din punte care fiind supuse fenomenelor naturale, cedau.”, declară viceprimarul Bebe Pasere.

Puntea nu este singura cale de acces spre Caransebeș, dar este cea mai scurtă și cea mai des folosită. Unește cartierul Splai Sebeș direct cu Piața Gugulanilor, iar pentru locuitorii cartierului este un real ajutor.

„Termenul de execuție al lucrării este de 3 săptămâni, dar vom urgenta lucrările. Echipa lucrează la foc continuu de dimineața până seara, fiind cu toții conștienți că e o importantă cale de acces spre oraș.”, ne-a mai spus viceprimarul Bebe Pasere.