FOTO. Atenție! Controale la pubelele din Timișoara

controale pubele (3)

Autoritățile și reprezentanții RETIM au luat la puricat publele timișorenilor. Cei care nu reciclează corect riscă amenzi.

„Dacă ne vedeți umblând prin pubele voastre să nu vă speriați, nu ne-am apucat de comerț cu deșeuri, doar verificăm dacă aruncați corect gunoiul!”, a transmis Cristian Moș, vicepreședinte CJ Timiș.

Echipe mixte, formate din reprezentanți ai Poliției Locale, Retim, PMT și ADID Timiș, sunt zilnic pe teren și verifică conformitatea deșeurilor aruncate în pubele.

„Acolo unde găsim pubele cu deșeuri neconforme Poliția Locală este nevoită să aplice amenzi asociațiilor de locatari sau proprietarilor locuințelor unifamiliale”, a mai spus Moș.

Iată ce trebuie să știți! În pubela galbenă trebuie să se regăsească doar ambalaje din plastic, cutii de conserve, doze de băuturi, ambalaje de hârtie și carton. Toate curate! Ele trebuie presate și pliate, astfel încât să ocupe cât mai puțin spațiu.

1000x100 casa brutarului

controale pubele (2)

Ce nu trebuie să aruncați în pubela galbenă? Ei bine, nu se pun aici obiecte din sticlă, scutece, șervețele de hârtie folosite, ambalaje de hârtie foarte murdare, veselă de unică folosință foarte murdară sau ambalajele necurățate de carton de la lapte sau sucuri.

controale pubele (1)