Alimentarea cu gaz a zonei Deta, rezolvată. Deocamdată pe hârtie

tevi gaz

CJ Timiș anunță că s-a mai făcut un pas pentru demararea investiției care să rezolve problema gazului din zona localității Deta. 

Proiectul de Hotărâre a Guvernului pentru declararea proiectului de investiții „Conductă de transport gaze naturale Timișoara – Deta – Denta – Moravița” ca proiect de importanță națională în domeniul gazelor naturale se află în transparență publică și va obține în câteva săptămâni autorizația de construire, anunță reprezentanții administrației județene.

„Alimentarea cu gaz a zonei Deta reprezintă o problemă de interes județean de care ne-am ocupat din primul moment deoarece riscă să afecteze peste 15.000 de persoane, școli și unități medicale. Deși am contribuit la fiecare soluție temporară, atunci când cetățenii s-au confruntat cu scăderea presiunii sau a întreruperii gazului, nu ne-am oprit din căutarea unei rezolvări pe termen lung a situației.”, a transmis Alin Nica, președintele CJ Timiș.

Declararea prin Hotărâre a Guvernului a proiectului de investiții ca fiind de importanță națională în domeniul gazelor naturale înseamnă că acesta va beneficia de derogări si facilități în ceea ce privește drepturile asupra terenurilor afectate de lucrările de construire a conductei și de celeritate în derularea etapelor de obținere a avizelor sau autorizațiilor.

1000x100 casa brutarului
celtic transilvania 1000x100px

CITEȘTE ȘI: Investiții Transgaz, declarate de interes județean. Care e miza? 

Președintele CJ Timiș a semnat autorizația de construire pentru conducta de gaze naturale SRM Timișoara I – SRM Timișoara III în luna septembrie a anului trecut.

 

banner maxagro